Κυβέρνηση για Στεφανοβίκειο: «Καμία πληροφορία για διακινδύνευση του στρατοπέδου και του εξοπλισμού του»

Για τις πληροφορίες, αλλά και την φημολογία των ημερών περί «τίτλων τέλους» στην αεροπορική βάση της 1ης ΤΑΞΑΣ (Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού) στο Στεφανοβίκειο, μετά την κακοκαιρία Daniel, κλήθηκε να απαντήσει στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και πληροφορία για διακινδύνευση του στρατοπέδου και του εξοπλισμού του. Δεν υπήρχε περίπτωση να συνέβαινε κάτι και να το απέκρυβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν ακόμη και φήμες περί ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ που έχει την έδρα της στο Στεφανοβίκειο τα οποία παρασύρθηκαν στη λίμνη Κάρλα, «υπερκαλύφθηκαν» από νερά και ότι έγινε «επιχείρηση βατραχανθρώπων» που με ειδικά μπαλόνια έβγαλαν στην επιφάνεια τα ελικόπτερα. Την σχετική φημολογία έχουν διαψεύσει πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Ωστόσο προς το παρόν η αποτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της βάσης της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο είναι πρακτικά αδύνατη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παραμένει καλυμμένη από νερό.

Η αποτίμηση θα καταστεί εφικτή όταν αποστραγγιστούν τα νερά – όπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές όταν ο ΑΓΕΣ επισκέφτηκε την 1η ΤΑΞΑΣ – , οπότε και θα υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για το κόστος που θα απαιτηθεί για την ενδεχόμενη ανασυγκρότηση της αεροπορικής βάσης.

Αυτό το εκτιμώμενο κόστος, σε σύγκριση με το κόστος που θα χρειαζόταν η κατασκευή κι ο εξοπλισμός μιας πιθανής νέας βάσης θα κρίνει το μέλλον της μονάδας στο Στεφανοβίκειο.

Πάντως δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τα ελικόπτερα που μεταφέρθηκαν προληπτικά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, δεν μπορούν να μείνουν εκεί εσαεί…