Λήξη συναγερμού στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών – Διενεργείται έρευνα για τα αίτια του επεισοδίου

Πηγές πληροφόρησης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) αναφέρουν πως το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής  21 Ιουλίου 2023 στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών είναι λήξαν, ενώ μάλιστα προσθέτουν ότι στη μονάδα έχει επέλθει ηρεμία. Τέλος, τα αίτια του επεισοδίου διερευνώνται αρμοδίως σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα Υπαξιωματικός που υπηρετεί στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών άνοιξε πυρ προκαλώντας πανικό και συγκεκριμένα, αφού φέρεται να πυροβόλησε με πραγματική σφαίρα στα λάστιχα του αυτοκινήτου του διοικητή, ενώ στη συνέχεια πέταξε και δύο καπνογόνα μέσα στο διοικητήριο.

Ο ίδιος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, ωστόσο ψύχραιμα στελέχη της μονάδας αντιλήφθηκαν άμεσα την επικινδυνότητα της κατάστασης και φρόντισαν να απομακρύνουν με ασφάλεια τον διοικητή. Στην συνέχεια επενέβη η Στρατονομία και ο άνδρας συνελήφθη. Αναφέρεται πως είναι ΕΠΟΠ με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έφτασαν στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, η οποία υπάγεται υπό την αρμοδιότητα του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).