OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στα ακριτικά νησιά Εκκλησία και ΙΣΑ καλύπτουν το ανύπαρκτο κράτος

20/10/2012 - 20:26
Share on FacebookShare on Twitter

Στο πλευρό των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών των ακριτικών νησιών Ψαρών και Οινουσσών βρίσκεται αυτές τις ημέρες κλιμάκιο της «Αποστολής» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υλοποιώντας την 6η φάση του οδοιπορικού υγείας.
Το κλιμάκιο το πρωί εξέτασε κατοίκους των Ψαρών, ενώ παιδίατρος προχώρησε σε εμβολιασμούς των παιδιών.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γεώργιος Πατουλής και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας παρέδωσαν στον Δήμαρχο του νησιού και στους γιατρούς του αγροτικού Ιατρείου ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, καθώς οι ελλείψεις σε φάρμακα είναι σημαντικές.
«Το φάρμακο για τη σωτηρία μας είναι δυσεύρετο. Η αγωνία, η απελπισία και ο κίνδυνος που διατρέχουμε δεν δείχνει να απασχολεί το κέντρο», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι.
Στα Ψαρά υποδέχτηκαν την «Αποστολή» και τον Ι.Σ.Α. οι κάτοικοι, εκφράζοντας το παράπονο ότι «ορισμένοι ξεχνούν πως τα σύνορα της Ελλάδας ξεκινούν και τελειώνουν στις άγονες ακριτικές γωνιές».
Ο Δήμαρχος Ψαρών κ. Κώστας Βρατσιάνος ευχαρίστησε τον Ι.Σ.Α. και την «Αποστολή» λέγοντας χαρακτηριστικά «αισθανόμαστε ευγνώμονες που δεν μας ξεχνάτε. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που αψηφώντας την κακοκαιρία ήρθαν κοντά μας να δώσουν ΑΓΑΠΗ και να προσφέρουν βοήθεια σε εκείνους που υποφέρουν». 
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε: «Είμαστε κοντά σας, με τις ευλογίες του ποιμενάρχη σας, να συμπαρασταθούμε στα προβλήματα σας. Δεν θα σταματήσουμε, όπως μας έχει προστάξει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, να καλύπτουμε τις ανάγκες σας στον τομέα της ιατρικής πρόληψης, φροντίδας και μέριμνας. Σκοπός μας μαζί με τον Ι.Σ.Α. είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου συνεισφοράς με γνώμονα την υγεία του συνανθρώπου μας».
«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τα παραρτήματα του και τις κοινωνικές παρεμβάσεις σε ακριτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας έχει την ευθύνη για την ικανοποίηση των αναγκών και των αιτημάτων σας αλλά και την κάλυψη των ελλείψεων που αντιμετωπίζεται σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Η Εκκλησία αφουγκράζεται τον πόνο του καθενός μας λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση του, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν απομονωμένο στο περιθώριο της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης. Η αποστολή μας ολοκληρώνεται κάθε φορά εισπράττοντας λίγο από το χαμόγελο και την ανακούφιση σας, προσφέροντας λύση και διέξοδο σε ό,τι χρειάζεστε. Το φάρμακο και ο γιατρός δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι, από κανένα ιατρείο, οπουδήποτε, δεν νοείται να υπάρχουν προβλήματα και να μη βρίσκονται αξιοπρεπείς λύσεις» κατέληξε ο κ. Δήμτσας.
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε ότι ο Ι.Σ.Α. και η «Αποστολή» υλοποιούν την υπόσχεση τους και στέκονται στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας. «Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και εμβόλια σε παιδιά. Είναι χρέος μας, όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε ενωμένοι την κρίση».
Επόμενος σταθμός του κλιμακίου του Ι.Σ.Α. και της «Αποστολής» μετά τη Χίο και τα Ψαρρά, είναι οι Οινούσσες.  

Tags: ΑΙΓΑΙΟΑΠΟΣΤΟΛΗΓΙΑΤΡΟΙΝΗΣΙΑ

Related Posts

μαχητικά - πλοία - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

26/03/2026 - 05:03
Πολεμικό Ναυτικό - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

25/03/2026 - 15:03
στρατιωτική παρέλαση
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τα όπλα που «έκλεψαν» την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση: Από τις SeaHake Mod4, στους «Κένταυρο» και «Υπερίων» [pics]

25/03/2026 - 14:01

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι από θραύσματα ιρανικού πυραύλου που αναχαιτίστηκε

Ιράν: Νεκρός ο Αρχηγός Ναυτικού των IRGC που ήταν υπεύθυνος για το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, λένε ισραηλινά ΜΜΕ

Ζελένσκι στο Reuters: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

Ισραήλ: Δείχνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, ανεξάρτητα από την έκβαση με το Ιράν

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

Top News

Ροπωτό Τρικάλων: Η εκκλησία που γέρνει 17 μοίρες και μαγεύει τουρίστες και ξένα ΜΜΕ

Βασίλης Καρράς: Τα «έσπασε» επί σκηνής παίκτης του YFSF στη Βουλγαρία με το τραγούδι «Φαινόμενο»

Το ζεϊμπέκικο στην πλατεία Συντάγματος μετά την στρατιωτική παρέλαση που έγινε viral με 1 εκατ. προβολές

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποκάλυψε ότι απέβαλε η σύζυγός του: «Εδώ και δέκα μέρες κλαίει συνεχώς»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert