Ο μόνος κίνδυνος που μπορεί να προέλθει από τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι να διαλυθούν!

Η υπερβολή με την οποία παρουσιάστηκε η διακήρυξη της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων έχει βάλει πολλούς σε σκέψεις. Αξιωματικοί εν ενεργεία αλλά και απόστρατοι με άποψη εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

Ο απόστρατος ναύαρχος Κώστας Γκορτζής έγραψε:

“Σκέφτομαι ότι την πατήσαμε την πεπονόφλουδα. Όλη αυτή η φασαρία για τη «διακήρυξη» ΚΕΕΔ και οι μπαρούφες περί προτροπής σε πραξικόπημα ήταν το προπέτασμα καπνού στην επιχείρηση κατά της ΧΑ που αιφνιδίασε και όλα τα ΜΜΕ…

Καλή η επιχείρηση. Αλλά η εμμονή στις μπλόφες περί κινδύνου από τις Ένοπλες Δυνάμεις παραπάει πια. Ας καταλάβουν όλοι ότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να μην έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις που διαλύονται κι αυτές μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία.

Εθνική ισχύς είναι το γινόμενο της Οικονομικής, Διπλωματικής και Στρατιωτικής ισχύος κάθε χώρας. Αν μία από τις παραμέτρους είναι μηδέν το τελικό αποτέλεσμα είναι μηδέν. Και αν όπως πάνε τα πράγματα καταλήξουμε σε τρία μηδενικά, ξέρετε τι σημαίνει το σύμβολο. Θα καταλήξουμε μια τουαλέτα στον παγκόσμιο χάρτη.

Ας σοβαρευτούμε όλοι μας…”

Την προτροπή του ναυάρχου πρέπει όλοι μας να την ακολουθήσουμε. Ας βάλουμε εμάς τους δημοσιογράφους πρώτους αν και στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξαν άλλοι πολλοί που φρόντισαν να δημιουργήσουν το κλίμα εκτροπής. 

Διαβάστε ακόμη:

Ριμέϊκ εμφυλίου – Ποιοι θέλουν εκτροπή;

Ολική ρήξη ή το τέλος της μεταπολίτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις;