OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τις κορβέτες, τα αρματαγωγά και τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου του ΠΝ

02/12/2021 - 11:03
Παναγιωτόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

Η ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού αποτελεί εκπεφρασμένη και υψηλή προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας πρόσφατα, στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Κορβέτες: Ευέλικτες επιχειρησιακές λύσεις στις ελληνικές θάλασσες – Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας ως βάση κατασκευής αυτών».

«Οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται κάθε πρόσφορη πρόταση ή δυνατότητα, η οποία θα μπορούσε να συντελέσει στην έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, με την πρόσκτηση νέων πλοίων σε συνδυασμό με την κατασκευή αυτών από την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με την προμήθεια σκαφών ανορθόδοξου πολέμου, απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Βελόπουλος με θέμα «Προμήθεια επιπλέον Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου αντιστοίχων των Mark V SOC», σημείωσε ότι «κατά τον παρόντα χρόνο είναι σε εξέλιξη προγράμματα εξοπλισμού των σκαφών με επιχειρησιακά συστήματα, με σκοπό την αύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση των υφισταμένων δυνατοτήτων για τη συμπλήρωση της οροφής δομής δυνάμεων με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου».

Τέλος, σε τρίτη ερώτηση για το Πολεμικό Ναυτικό με θέμα «Αναγκαία η επαύξηση των αρματαγωγών – αποβατικών σκαφών για το Πολεμικό Ναυτικό», ο υπουργός τόνισε ότι «το ΓΕΕΘΑ έχει καθορίσει, μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ δομής δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034, τις επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού».

«Εξετάζονται», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «στοιχεία επί του θέματος δεν δύνανται να αποδεσμευθούν μέσω της παρούσας διαδικασίας, ως έχοντα τη διαβάθμιση του «απορρήτου», καθότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της δομής δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

«Το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της δομής δυνάμεων και τη συντήρηση του υφιστάμενου υλικού, με σκοπό την επίτευξη της αποστολής του στο ακέραιο», κατέληξε, στην απάντησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Tags: ΚΟΡΒΕΤΕΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΕΘΑ

Related Posts

μαχητικά - πλοία - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

26/03/2026 - 05:03
Πολεμικό Ναυτικό - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

25/03/2026 - 15:03
στρατιωτική παρέλαση
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τα όπλα που «έκλεψαν» την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση: Από τις SeaHake Mod4, στους «Κένταυρο» και «Υπερίων» [pics]

25/03/2026 - 14:01

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι στο Reuters: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

Ισραήλ: Δείχνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, ανεξάρτητα από την έκβαση με το Ιράν

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Top News

ΠΑΣΟΚ: Με τρολάρισμα Τασούλα και ήρωες του 1981 το σποτ για το συνέδριο

Γιώργος Τσαγκαράκης: Της άλλαξαν τα κοσμήματα με ψεύτικα και είδε τα αυθεντικά να πωλούνται on air σε δημοπρασία της γκαλερί

Το ζεϊμπέκικο στην πλατεία Συντάγματος μετά την στρατιωτική παρέλαση που έγινε viral με 1 εκατ. προβολές

Αγγελική Ηλιάδη για την αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη: Οι γυναίκες είμαστε πάντα ενωμένες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert