ΒΙΝΤΕΟ: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός του Ναυάρχου Ν. Παππά στο ΒΕΛΟΣ

Η τελευταία επίσκεψη του Αρχηγού στο πλοίο που σημάδεψε τη ζωή του αλλά και την ιστορία της χώρας.

Ο πραγματικός αποχαιρετισμός του Ναυαρχου Νίκου Παππά εγινε στο αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ.
Εκεί ήταν και η ηγεσία του Ναυτικού, που σε στάση προσοχής, απέδωσε τιμές στον Νίκο Παππά. Το ίδιο και μέλη από το  πλήρωμα του Βέλους που είχε ακολουθήσει τον Νίκο Παππά στην περιπέτεια. Το αυτοκίνητο με τη σορό του σταμάτησε έξω από το Βέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ξεκίνησε το ταξίδι για την Κύμη.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως εχει γράψει ο Α. Κακαράς στο OnAlert: Ο Παππάς, ήταν από τα στελέχη της οργάνωσης στο Ναυτικό που συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες για το στήσιμο του μηχανισμού και τη σχεδίαση του Κινήματος. Ο άνθρωπος αυτός δεν σταματούσε μπροστά σε τίποτα. Είχε μυήσει ή ενημερώσει πλήθος αξιωματικών καθώς και τον τριτοετή σημαιοφόρο του το Ζησιμόπουλο. Ο άτυχος αυτός νέος είναι εκείνος που λίγο αργότερα, υπηρετώντας ως Δεύτερος Μηχανικός σε άλλο Αντιτορπιλικό, θα εισβάλλει (όπως και άλλοι) σε υπέρθερμο από έκρηξη καζανιού διαμέρισμα να σώσει τους εγκλωβισμένους. Ο ίδιος θα εκπνεύσει σε λίγο συγκλονίζοντας το Ναυτικό.

Το φαινόμενο Παππά δεν απαντάται συχνά στις ΕΔ, ώστε να λεχθεί πως είναι συνήθης τύπος στελέχους. Είναι μοναδικός και ειδικά στην επταετία 1967-1974 έρχονται στην επιφάνεια όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που τον ξεχωρίζουν. Αργότερα ως Α/ΓΕΝ το μόνο που μένει από την ισοπεδωτική υπηρεσία στη θέση αυτή, είναι η αντοχή του σε πιέσεις των αντιστασιακών και ΄΄αντιστασιακών΄΄.

ΦΩΤΟ: NewsIt.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκατοντάδες πολίτες αποχαιρετούν τον κυβερνήτη του θρυλικού Βέλους Νίκο Παππά – ΒΙΝΤΕΟ

Επιστολή ΥΕΘΑ προς την οικογένεια του Ναυάρχου Νίκου Παππά

Στο ΒΕΛΟΣ ο «αιώνιος κυβερνήτης» του – Ο Νίκος Παππάς για τελευταία φορά στο πλοίο – θρύλος

 
Δηλώσεις κομμάτων για το θάνατο του Ναυάρχου Νίκου Παππά

«Αναχώρηση κυβερνήτου» – Απεβίωσε ο ναύαρχος Νίκος Παππάς – BINTEO