Ο ΥΕΘΑ στην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων της Γ ΕΣΣΟ στο ΚΕΤΘ

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2016 Γ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων Αυλώνα, για την ορκωμοσία της 2016 Γ’ ΕΣΣΟ. Νεοσύλλεκτοι, η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για σας και τις οικογένειές σας. Ξεκινά μια σημαντική περίοδος της ζωής σας, μια περίοδος προσφοράς στην Εθνική Άμυνα.  Πριν από λίγο δώσατε τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη, που είναι η ύψιστη υπόσχεση προς την Πατρίδα, και καλείστε να συνεχίσετε την υψηλή αποστολή του Όπλου ή του Σώματος που θα καταταγείτε, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

«Δείξτε ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και ενεργό συμμετοχή στην εκπαίδευσή σας, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας. Εκμεταλλευτείτε τα όσα σας προσφέρονται, αποκτήστε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία σας στην κοινωνία. Θα διαπιστώσετε ότι η στρατιωτική θητεία, πέραν της εθνικής και ηθικής της διάστασης, είναι μια ευκαιρία που δίνεται στους νέους να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και να εξοικειωθούν με τις πραγματικές συνθήκες της κοινωνικής ζωής.» 

«Όλοι μας Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία έχουμε επίγνωση και βαθιά συνείδηση της πραγματικότητας, των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε και γι’ αυτό αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση, που είναι καθοριστική για τη διατήρηση του αξιόμαχου και του φρονήματος.

Απευθυνόμενος σε όλα τα μόνιμα στελέχη του Κέντρου, σας υπενθυμίζω ότι ηγείσθε νέων ανθρώπων, που ήρθαν να υπηρετήσουν. Να επιδείξετε προσόντα στρατιωτικού ηγέτη και να αποκτήσετε, άρρηκτη ψυχική επαφή με τους νέους που σας εμπιστεύθηκαν οι οικογένειές τους.»

«Οφείλετε να τους παραδώσετε όχι μόνον υγιείς αλλά και ώριμους, ενσυνείδητους πολίτες, έτοιμους να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία στο μέλλον.

Γονείς, να είσθε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, που θα αφιερώσουν ένα μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος, και μαζί με εμάς, να τα στηρίζετε κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Να γνωρίζετε ότι η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι πάντα δίπλα σας, δίπλα στην οικογένειά σας, για ό,τι ζήτημα προκύψει, πρόθυμες να ενσκήψουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, ως μέρος του ελληνικού λαού, επιτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό έργο, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους δεσμούς με τους πολίτες.» 

«Η σημερινή συγκυρία επιτάσσει περισσότερο από ποτέ να εργασθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα για το συλλογικό συμφέρον της Πατρίδος μας, παραμερίζοντας προσωπικά οφέλη και συμφέροντα.

Αγαπητοί Νεοσύλλεκτοι, εύχομαι παραγωγική θητεία σε όλους σας, υγεία και προκοπή στις οικογένειές σας».