Ο ΥΦΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών των Ενόπλων Δυνάμεων [pics]

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, παρέστη σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στην Τελετή Βράβευσης των Διακριθέντων Αθλητών και Αθλητριών των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατιωτικών Σχολών, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής κ. Μιχαήλ Ζαμπίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί.

Ο ΥΦΕΘΑ προχώρησε στη βράβευση του Προέδρου Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος Γεωργίου Προκοπίου, του Υπαστυνόμου Β’ Αντωνίου Τσαπατάκη του ΑΕΑ/ΥΦΑΑ για την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ κατά το έτος 2023, του Σμηνία (ΟΑΡΜ) Μαρίνου Κωνσταντόπουλου της Γραμματείας ΑΣΑΕΔ για τη διάσωση ατόμου κατά τη διάρκεια της εκγύμνασής του στο Γυμναστήριο «Στρατοπέδου Παπάγου» και των πρώην διακεκριμένων αθλητών με διαχρονική προσφορά στον αθλητισμό των Ενόπλων Δυνάμεων Ανθυπαστυνόμο (ε.α) Στέφανο Πολύζο, Ανθυπαστυνόμο (ε.α) Γεώργιο Δερμάτη, Ανθυπασπιστή ΛΣ (ε.α) Μιχάλη Κολλιόπουλο, Ανθυπασπιστή ΛΣ (ε.α) Νικόλαο Ηλιόπουλο, Ανθυπασπιστή ΛΣ (ε.α) Αναστάσιο Κουμπλή και Ανθυπαστυνόμο (ε.α) Βασίλειο Κατσώνη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο του σύντομου χαιρετισμού του, τόνισε ότι η προσπάθεια και οι επιτυχίες των αθλητών γεμίζουν τους Έλληνες με χαρά και υπερηφάνεια, πόσω μάλλον όταν αυτές συνοδεύονται από αξιοσημείωτες επιδόσεις, κυρίως όμως από απαράμιλλη επίδειξη ήθους. Παράλληλα, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος, που οι συγκεκριμένοι αθλητές αποτελούν μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειές τους.

O χαιρετισμός του ΥΦΕΘΑ

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η πρόσκληση, να παραστώ και να χαιρετίσω τη σημερινή τελετή βράβευσης των διακριθέντων αθλητριών και αθλητών των ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον αθλητισμό.

Θέλω να τονίσω ότι, η προσπάθεια και οι επιτυχίες σας μας γεμίζουν με χαρά και υπερηφάνεια, πόσω μάλλον όταν αυτές συνοδεύονται από αξιοσημείωτες επιδόσεις, κυρίως όμως από απαράμιλλη επίδειξη ήθους. Η σημερινή βράβευση αποτελεί, ακριβώς για αυτούς τους λόγους, ένα επιβεβλημένο και οφειλόμενο φόρο τιμής προς εσάς. Αποτελεί λοιπόν, όπως προείπα, εξαιρετική τιμή να σας συναντώ σήμερα, όλους εσάς, τους διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριές μας, γιατί αποτελείτε τα καλύτερα πρότυπα για τους νέους και νέες της Πατρίδας μας. Και αυτό είναι μια πραγματικότητα, αφού η προσπάθειά σας χαρακτηρίζεται από τα ιδανικά της «ευγενούς άμιλλας» και του «ευ αγωνίζεσθαι», από υπέρβαση των όποιων σωματικών, πνευματικών και υλικών εμποδίων προκύπτουν και από αφοσίωση και, εν τέλει, πραγματοποίηση των στόχων σας, αποτελώντας έτσι απτά παραδείγματα Αριστείας.

Οφείλω επίσης να σας συγχαρώ, γιατί με την προσπάθεια και τα αποτελέσματά σας σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καταφέρατε να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος, αλλά και να υψωθεί η Γαλανόλευκη στα πέρατα της οικουμένης, επιδεικνύοντας έτσι σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να πετύχει ο υπέροχος λαός μας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι, στις προσπάθειες, τους κόπους και τις στερήσεις των αθλητών και αθλητριών μας, για να επιτύχουν την αριστεία, συμμετέχουν άμεσα και έμμεσα, λιγότερο ή περισσότερο, οι στενοί συγγενείς και οι προπονητές τους, καθώς και τα στελέχη των αντιστοίχων Αθλητικών Ομοσπονδιών, στους οποίους επίσης θέλω να απευθύνω τα συγχαρητήριά μου, αλλά και να ευχαριστήσω το ΑΣΑΕΔ που συμβολικά βραβεύει κάποιους εξ αυτών.

Ως ΥΦΕΘΑ και ειδικότερα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επί θεμάτων αθλητικών δραστηριοτήτων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική, αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που όλοι εσείς αποτελείτε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειές σας.

 

Κλείνοντας, θέλω, ως απλός Έλληνας να σας εκφράσω τον θαυμασμό μου, να σας συγχαρώ από καρδιάς για τα μέχρι τώρα επιτεύγματά σας και το ήθος σας και να σας ευχηθώ να συνεχίσετε σε αυτή την πορεία καταξίωσης, με το ίδιο πάθος και συνέπεια, προσφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο τα μέγιστα στον Ελληνισμό και στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ».