Οι Ένοπλες Δυνάμεις εισέρχονται στα χρόνια του 3ου μνημονίου! Οι επιπτώσεις-μνημόσυνο

Το τρίτο μνημόνιο είναι όπως όλα δείχνουν γεγονός. Σ΄ αυτή τη περίοδο του τρίτου και πιο σκληρού μνημονίου οι Ένοπλες Δυνάμεις ,οι άνθρωποι που τις υπηρετούν και οι οικογένειές τους εισέρχονται κουρασμένοι, απαισιοδόξοι και θυμωμένοι. Θα γραφτεί ότι “αυτούς δεν τους αγγίζει τίποτε από τα νέα μέτρα”. Όσοι το υποστηρίξουν θα κάνουν για μια ακόμη φορά το μέγα λάθος να διαχωρίσουν την στολή από τον άνθρωπο που την φορά. Ο οποίος όπως και όλοι οι άλλοι συμπολίτες του θα υποστούν τις συνέπειες των σκληρότατων μέτρων . Τα οποία μπορείτε ΕΔΩ να διαβάσετε αναλυτικά.

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που μένει…για πάντα , η “διόρθωση εισπρακτικών μέτρων που υιοθετήθηκαν προσφάτως”,η κατάργηση του ανώτατου ορίου του 25% επί των μισθών και των συντάξεων για τις κατασχέσεις, η μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις στα 1.500 ευρώ και πολλά άλλα αφορούν άμεσα και στους στρατιωτικούς. Υπάρχει κι αυτή η αοριστη πρόβλεψη περί “αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης” από την οποία μπορεί να προκύψει οτιδήποτε και για τις ΕΔ.

Και βέβαια δεν μπορεί κανείς να περιμένει ούτε …μισό μέτρο που θα προσφέρει κάποια ανακούφιση στους στρατιωτικούς. Όπως κανένας δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για την καταβολή του υπόλοιπου 50% των αποδοχών ,με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ας μην γελιόμαστε έχει δεμένα χέρια.

Επιπλέον θα πρέπει άμεσα οι έχοντες την ευθύνη της Εθνικής Άμυνας να καθήσουν κάτω και να βρουν τρόπους για το πως θα μπορέσουν να διατηρήσουν “αναμμένη” τη στρατιωτική μηχανή της χώρας. Πως θα διασώσουν από τις άγριες και ύποπτες διαθέσεις των δανειστών την αμυντική βιομηχανία και πως θα επιβάλλουν λύσεις για την συντήρηση και υποστήριξη οπλικών συστημάτων όπου αυτή χρειάζεται.

Διαφορετικά να είστε βέβαιοι ότι έχουμε “μπλέξει” πολύ άσχημα και δεν θα μιλάμε για μνημόνιο αλλά για μνημόσυνο. Το μνημόσυνο των ΕΔ.