OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ορκίστηκαν 207 Αξιωματικοί από τα ΗΑΕ που εκπαιδεύτηκαν από την ΕΑΒ στον Αυλώνα [pics]

11/07/2025 - 19:19
ΥΦΕΘΑ - ΗΑΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, στην τελετή αποφοίτησης της 5ης Σειράς Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), εντός του στρατοπέδου «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΙΔΗ», στον Αυλώνα Αττικής.

Το «Πρόγραμμα Στρατιωτική Συνεργασία (ΠΣΣ) Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» (Military Cooperation Program), παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες τεχνικής εκπαίδευσης σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προβλέποντας την εκπαίδευση έως 2.875 στελεχών των ΗΑΕ σε τεχνικές ειδικότητες συναφείς με το αεροπορικό αντικείμενο, καθώς και στη χρήση τεχνικής ορολογίας της αγγλικής γλώσσας.

Πραγματοποιείται στο πλαίσιο σύμβασης του Γενικού Επιτελείου Ένοπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ).

Οι 207 απόφοιτοι αποτελούν το πέμπτο τμήμα από το Γενικό Επιτελείο των ΗΑΕ που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας δύο ετών, που καλύπτει ένα φάσμα τεσσάρων ειδικοτήτων ως ακολούθως:

  • Μηχανικού Γενικής Μηχανολογίας
  • Μηχανικού Γενικής Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικών
  • Μηχανικού Αεροσκαφών και Κινητήρων
  • Μηχανικού Ηλεκτρονικών ( Avionics) Αεροσκαφών

Την Τελετή Αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, H.E. Dr Ali Al Dhaheri, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, Πέλοψ Δ. Λάσκος, ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Staff Colonel Pilot Saif Alnuaimi, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Brigadier General Abdelaziz Alqahtani καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Ο κ. Δαβάκης, στο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην τελετή αποφοίτησης 207 νέων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που ολοκλήρωσαν με επιτυχία έναν απαιτητικό και υψηλών προδιαγραφών κύκλο σπουδών.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό όχι μόνο για τους ίδιους τους αποφοίτους, αλλά και για την ευρύτερη ελληνο-εμιρατινή αμυντική συνεργασία, η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σημαντική πρόοδο και εμβάθυνση.

ΗΑΕ

Μέσα από τη σύμβαση που υπογράφηκε το 2021 μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, μπήκαν τα θεμέλια ενός φιλόδοξου, δεκαετούς εκπαιδευτικού προγράμματος. Ένα πρόγραμμα που δεν περιορίζεται μόνο στη μεταφορά τεχνικής γνώσης, αλλά αποτελεί και γέφυρα κατανόησης, εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.

Σήμερα, με υπερηφάνεια, καλωσορίζουμε τη νέα – πέμπτη κατά σειρά – ομάδα αποφοίτων. Με τις τεχνικές γνώσεις που αποκτήσατε στις ειδικότητες της μηχανολογίας, των ηλεκτρονικών και των αεροσκαφών, και με την εξοικείωσή σας στην τεχνική αγγλική ορολογία, είστε πλέον έτοιμοι να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας με υψηλό επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης».

Tags: ΕΑΒΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΒΑΚΗΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert