Ηχηρό όχι των στρατιωτικών στην εξαίρεση των σχολών τους από τις Πανελλήνιες

Ηχηρό όχι από τους περισσότερους εν ενεργεία στρατιωτικούς στις κυβερνητικές σκέψεις για εξαίρεση των στρατιωτικών σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις, με κύριο επιχείρημα ότι η αξιοκρατεία θα τεθεί σε άμεσο κίνδυνο.

Επιπλέον ,προσθέτουν ότι η ποιότητα των εξαιρετικών μαθητών που μπαίνουν στις σχολές -οι βάσεις είναι πάντα υψηλές- δίνει την δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν να επιλέξουν μεταξύ των άριστων σε επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων. Όσο για την πραγματική επιθυμία όσων εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές να γίνουν στρατιωτικοί; Υπάρχουν τα εξής επιχειρήματα:

Συνεπώς, λένε δεν υπάρχει κανένας πραγματικά κρίσιμος λόγος για να εξαιρεθούν από τις Πανελλήνιες εξετάσεις οι στρατιωτικές σχολές. Οι οποίες εξετάσεις επισημαίνουν, απαιτούν έτσι κι αλλιώς “στρατιωτική πειθαρχία”.

Ναι στις αλλαγές λειτουργίας

Όσο αρνητικοί στην προοπτική εξαίρεσης των σχολών από τις Πανελλήνιες ,τόσο θετικοί είναι οι στρατιωτικοί στο ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας των σχολών. Αναγνωρίζουν ότι η «δοσολογία» ελέγχου των σχολών από τους στρατιωτικούς και τους καθηγητές πρέπει να αναπροσαρμοστεί, αφού αυτή τη στιγμή οι δεύτεροι είναι κυρίαρχοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα και τα περισσότερα παράπονα επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται οι καθηγητές που κρίνονται ικανοί να διδάξουν σ΄ αυτές τις σχολές. Και αυτό πρέπει να διορθωθεί σύντομα, με τον καθορισμό αντικειμενικών κριτηρίων που φαίνεται ότι σήμερα δεν υπάρχουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός Πανελληνιων εξετάσεων οι στρατιωτικές σχολές! Κοσμογονία αλλαγών στη στρατιωτική εκπαίδευση

Μείον 30% οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές. Δημοσιεύθηκε η απόφαση

«Οι αξιωματικοί των 900 ευρώ»! Γιατί ένας νέος επιλέγει την εισαγωγή του σε στρατιωτική σχολή;

Στις 10 στρατιωτικές σχολές με το «μεγαλύτερο γόητρο» η Σχολή Ευελπίδων