Παραιτήσεις και υπονοούμενα στο χώρο των Ενώσεων Στρατιωτικών

Παραιτήσεις από τη μία κατηγορίες από την άλλη. Στον χώρο των Ενώσεων Στρατιωτικών συντηρείται εδώ και μήνες μια παράδοξη κατάσταση. Παράδοξη γιατί άρχισε να δημιουργείτε αμέσως μετά από την επιτυχία της απόφασης του ΣτΕ για τις αποδοχές των στρατιωτικών.

Στην ΕΣΠΕΚΜ μια από τις τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών οι οποίες έχουν φτιάξει δικό τους “μέτωπο” εντός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, παραιτήθηκε αιφνιδίως από το ΔΣ ο ταμίας της. Η πρόεδρος της Ένωσης πρόσφατα παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΠΟΕΣ υποστηρίζοντας ότι αυτό έχει εκλεγεί με παρατυπίες . Συμμετείχε σ΄ αυτό επί ένα χρόνο προς χάριν της ενότητας υποστηρίζει .

Από την άλλη η ΕΣΠΕΚΜ μαζί με τις Ενώσεις από Θεσσαλία και Ήπειρο εκφράζουν δημοσιως την αντίθεσή τους με την κίνηση του προέδρου της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη να προοχωρήσει η ΠΟΕΣ σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία η οποία θα παρέχει κάποια προνόμια σε στρατιωτικούς για ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη. Κάποιοι μάλιστα αφήνουν πολλά υπονοούμενα για την συμφωνία, η οποία βεβαίως δεν είναι υποχρεωτική για κανέναν.

Όλη αυτή η εικόνα είναι βέβαιο ότι δεν βοηθά την προσπάθεια των στρατιωτικών να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν και για τα οποία έχουν δικαιωθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικάζει ξανά για τους μισθούς στρατιωτικών


Θα είναι Α/ΓΕΣ ο Τελλίδης μέχρι τον Νοέμβριο που φεύγει ο Α/ΓΕΕΘΑ;