OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ» για τις Ένοπλες Δυνάμεις ,με την θύελλα να είναι ακόμη μπροστά

07/11/2012 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Μνημόνιο-μνημόσυνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τρίτο και φαρμακερό πακέτο σκληρών μέτρων που δοκιμάζει πλέον αντοχές τόσο σε πείπεδο προσωπικού, όσο κα ισε επίπεδο υποστήριξης του μηχανισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσο κι αν η συζήτηση για τις περικοπές διήρκησε μήνες, δημιουργώντας “κλίμα” και προετοιμάζοντας το έδαφος για την “θεομηνία” που έρχονταν, η επίσημη κατάθεση στη Βουλή και όσα περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, προκάλεσαν σοκ στις τάξεις των στρατιωτικών, όπως και σε κάθε Έλληνα πολίτη, φυσικά.

Η κύρια μάζα των στρατιωτικών πλέον μισθολογικά θα κινείται στο “ψυχολογικό όριο” των 1000 ευρώ ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή ,ίσως θα ανέλθουν στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας ώστε να φθάσουν τα …1600 ερώ!

Αυτές ήταν οι “σύγχρονες , ευέλικτες και αποτελεσματικές ΕΔ” για τις οποίες επί χρόνια μας μιλούσαν οι κυβερνώντες ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος.

Αυτές ήταν οι ΕΔ για τις οποίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε με στόμφο ότι θα προστατευθούν από την “εισβολή του ΔΝΤ”, τονίζοντας ότι “δεν θα τους επιτρέψουμε να εισέλθουν στον σκληρό πυρήνα της Άμυνας”. Εισήλθαν για τα καλά.

Αυτές ήταν οι ΕΔ που η ΝΔ στο τελευταίο άλμα προς της επάνοδο στην εξουσία, διαβεβαίωνε ότι δεν θα υποστούν άλλες περικοπές και μειώσεις. Επί των ημερών της δέχονται το χειρότερο χτύπημα.

Όλα αυτά είναι διαπιστώσεις θα πείτε. Το μέγα ερώτημα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα.

Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για όλους. Πολιτικούς, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους ,όσος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν στην λειτουργία των ΕΔ. Το να μιλήσουμε για ψυχραιμία είναι το αυτονόητο και αυτή από μόνη της δεν αρκεί.

Ας ασχοληθούν τουλάχιστον τώρα, σήμερα, όχι αύριο με όσα “περιφερειακά” προβλήματα μπορούν να επιλυθούν, τουλάχιστον για να δώσουν λύση σ΄ αυτά. Ας εξασφαλίσουν υγειονομική περίθαλψη στους στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους, ας λύσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελσματικά θέματα που έχουν να κάνουν με την στέγαση, με την διευκόλυνση αποπληρωμής δανείων που στηρίχθηκαν σε άλλα οικονομικά δεδομένα, ας γίνει πράξη όχι απλα λόγια η λογική και η αξιοκρατία σε θέματα μεταθέσεων-τοποθετήσεων και τόσα άλλα που απασχολούν την καθημερινότητά τους. Δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνουν κι αυτά.

Η θύελλα και για τις ΕΔ είναι ακόμη μπροστά και τελικά οι μόνοι που θα κληθούν να την αντιμετωπίσουν θα είναι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί που μέχρι τώρα έχουν δείξει και αποδείξει ότι διαθέτουν υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια και κυρίως υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος. Αυτά είναι τα “παράσημά” τους που μέχρι τώρα βέβαια εκμεταλλεύθηκαν χωρίς αιδώ πολιτικοί και πολιτικάντηδες. 

Tags: ΔΝΤΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΠΕΡΙΚΟΠΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Related Posts

FPV Drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

24/12/2025 - 16:31
FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
ΕΠΟΠ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

23/12/2025 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Με πυραύλους Storm Shadow έπληξε η Ουκρανία στόχους σε ρωσικό έδαφος

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert