Περσείδες: Η Γη δέχεται »επίθεση» από το Διάστημα!

Αύριο Τρίτη, τη νύχτα προς 13η Αυγούστου για την ακρίβεια, μια βροχή …μετεώρων θα »δυναμώσει» στον ουρανό μας,σαν να έρχονται κατά πάνω μας…βολίδες!

(Στην παραπάνω φωτογραφία ενα μετεωρίτης διακρίνεται στην δεξια γωνία της φωτογραφίας να εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης στην Ελλάδα)

Πρόκειται για τις Περσείδες, που είναι ένα από τα ισχυρότερα ρεύματα μετεώρων, που προκύπτει όταν η Γη εισέρχεται στο ίχνος σκόνης του κομήτη Σουίφτ-Τατλ.

(Στην Ουγγαρία ενα αστέρι «πεφτει»)

Η παρατήρησή τους μπορεί να αρχίσει από τις 17 Ιουλίου και διαρκεί έως τις 24 Αυγούστου. Ο μέγιστος ρυθμός πτώσης μετεώρων θα εμφανιστεί το βράδυ της Τρίτης , οπότε στον ουρανό θα μπορούν να εμφανιστούν μέχρι 100 μετέωρα την ώρα.

(Στην Ισπανία οι Περσείδες δημιουργούν θέαμα)

Οι Περσείδες έχουν το ρεκόρ στον αριθμό των βολίδων, πολύ φωτεινών «πεφταστεριών». Οι επιστήμονες συνδέουν το γεγονός αυτό με το μέγεθος του κομήτη Σουίφτ-Τατλ.

«Ο κομήτης διαθέτει έναν τεράστιο πυρήνα, περίπου 26 χλμ σε διάμετρο, για το λόγο αυτό σε σύγκριση με άλλους κομήτες δημιουργεί περισσότερα μετέωρα, πολλά από τα οποία είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να γίνουν βολίδες», εξηγεί ο κ. Μπιλ Κουκ από το τμήμα μετεώρων της NASA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακές εικόνες νεφελώματος απο την NASA

Διαστημικός σταθμός NASA – Δείτε πως είναι η ζωή εκεί σε ζωντανή σύνδεση