OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΠΟΑΣΥ: To Νέο Μισθολόγιο να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των αποφάσεων του ΣτΕ

15/12/2017 - 14:08
Share on FacebookShare on Twitter

To Νέο Μισθολόγιο να ανταποκρίνεται στο πνεύμα των αποφάσεων του ΣτΕ αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Το πρώτο, μετά το 27ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο, Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα, δίνοντας άμεσα τη δυνατότητα στους εκπροσώπους τους να ενημερωθούν για τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και για να αναδείξουν τα τοπικά προβλήματα των συναδέλφων, να διατυπώσουν προτάσεις και απόψεις και να συμβάλλουν έτσι στην καλύτερη διαχείριση – αντιμετώπισή τους. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ κατά την διάρκεια του συνεδρίου ο αντιπρόεδρος Οικονομικών, κ. Βασίλης ΠΑΝΤΑΖΗΣ, προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου και απάντησε σε ερωτήσεις συναδέλφων για τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με την επικείμενη εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Πανταζής «αποτελεί πανηγυρική δικαίωσή μας, το έγγραφο – αίτημα που υποβλήθηκε τελικά τις τελευταίες ημέρες από το ΥΕΘΑ προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την αναστολή της αναδρομικότητας των κρατήσεων που προβλέπονται από 1/1/2017 υπέρ των διαφόρων Ταμείων, όταν άλλοι χαρακτήριζαν από το βήμα της Βουλής το νομοθέτημα ως ένα από τα καλύτερα μισθολόγια που έχουν ψηφιστεί για τους ένστολους».

Προσθέτοντας οτι «η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας έχει ήδη διατυπώσει δημοσίως τη θέση της εκδίδοντας σχετική κοινή ανακοίνωση (Αρ. Πρωτ.: 200/4/262-13/12/17), με την οποία υπενθυμίζεται η προχειρότητα που συντάχθηκε το μισθολόγιο, το γεγονός ότι δεν υπήρξε διαβούλευση και ότι τελικά μετά από επτά (7) μήνες παραδέχονται ότι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει, επιτείνοντας όμως την αγωνία και την ανησυχία όλων των ενστόλων«.

«Γι’ αυτό ζητάμε ουσιαστικό διάλογο, με βασικό μέλημα τη μη εφαρμογή του μισθολογίου, όπως ορίζεται με τις διατάξεις του ν.4472/2017, πρωτίστως, όμως, την εκπόνηση ενός μισθολογίου που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και στις ιδιαιτερότητες (βαθμολογικές κ.λπ.) των Σωμάτων», τόνισε ο κ. Πανταζής.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, ο κ. Πανταζής ενημέρωσε για τις επισκέψεις που έγιναν σε όλα τα Ταμεία (ΜΤΣ, ΕΤΕΑΕΠ και ΜΤΠΥ), σε κάποια μάλιστα και για πρώτη φορά (έχουν εκδοθεί σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις) ενώ αναφέρθηκε και στη νέα Απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ, όπου οι κρατήσεις εξορθολογίζονται από μηδενική βάση, επ’ ωφελεία του Ταμείου που παραμένει πλεονασματικό, αλλά κυρίως των ασφαλισμένων, καθότι δεν αυξάνονται για την πλειοψηφία οι ασφαλιστικές εισφορές και επιπλέον, τα εφάπαξ παραμένουν σταθερά.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου ειδική μνεία έγινε στη σημαντική επιτυχία, να διατηρηθεί εν ζωή και ο Ειδικός Λογαριασμός του ΤΕΑΠΑΣΑ (ν.826/1978), ενώ ήταν υπό κατάργηση και τελικά μετά από δυο (2) χρόνια θα αρχίσει μόλις τώρα να χορηγεί εκ νέου τα προβλεπόμενα βοηθήματα στους αναξιοπαθούντες συναδέλφους μας.

Τέλος, αναφέρθηκε στα εκκρεμή ζητήματα για τα οποία υπάρχει καθημερινό ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας, όπως είναι η επέκταση της χορήγησης φαρμάκων μέσω συμβάσεων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα (ηλεκτρονικό σφραγιδάκι – ΚΥΥΑΠ – ΤΕΑΠΑΣΑ), η ΚΥΑ για τα επιδόματα αναπηρίας, επικινδυνότητα κ.λπ., οι κρατήσεις υπέρ του ΕΦΚΑ για την κύρια σύνταξη, οι διαγωνισμοί για την προμήθεια 931 οχημάτων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα προβλήματα των Διαχειριστών και η ανάγκη έκδοσης εγκυκλίων με οδηγίες – εκπαίδευση εκ μέρους του Αρχηγείου, η πληρωμή των πενθημέρων και άλλα θέματα για τα οποία είτε έχουν εκδοθεί αναλυτικές ανακοινώσεις είτε έχουν αποτελέσει αντικείμενο εγγράφων προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου και των συναρμόδιων Υπουργείων.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ ο νομικός σύμβουλος, κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ παρείχε ενημέρωση για τις δικαστικές διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ελπιδοφόρα συνάντηση του προεδρείου με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στον οποίο τέθηκαν διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν, καθώς και στην στάση της Ομοσπονδίας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τον αποκλεισμό των αστυνομικών από το 401 ΣΝΑ.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΝΣΤΟΛΟΙΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΠΟΑΣΥΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Related Posts

Hawk
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΦΕΘΑ: Επισκέφτηκε την 181 Μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων «Hawk» [pics]

28/01/2023 - 14:20
ΓΕΣ
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Αποφοίτηση της 75ης ΕΣ από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού [pics]

28/01/2023 - 11:31
ΑΣΔΕΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΑΣΔΕΝ: Ο αντιστράτηγος Κωστάκογλου ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή ενώπιον ΥΦΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ [pics]

27/01/2023 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Τσεχία: Ο Στρατηγός ε.α Πάβελ προηγείται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας χωρίς «ίσως» και «αλλά»

Δένδιας: Ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική αναθεωρητική ρητορική

ΥΦΕΘΑ: Επισκέφτηκε την 181 Μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων «Hawk» [pics]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί άμαχοι από ρωσική επίθεση στην Κοστιαντίνιφκα

Ριαμπκόφ: Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι βάρβαρες μάχες στο Ντονέτσκ, η νέα ρωσική επίθεση και τα ουκρανικά..F-16 ;

ΓΕΣ: Αποφοίτηση της 75ης ΕΣ από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού [pics]

Top News

Χρύσαφα: Το πάμπλουτο προπύργιο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στη Λακωνία

Τα 7 βασικά πράγματα που κάνουν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι

Αυτό το χωριό είναι στην πραγματικότητα η Κολοπετινίτσα

Αχαϊα ή Ελβετία; Tο απόλυτο Αλπικό τοπίο στη σκιά του Ερυμάνθου

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert