OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ποια Τουρκία – Επιχείρηση φίμωσης δημοσιογράφου με απίστευτες κατηγορίες στην Αθήνα

12/02/2014 - 22:01
Share on FacebookShare on Twitter

Επειδή συνηθίζουμε να κοιτάμε τι γίνεται στην Τουρκία με την φίμωση των δημοσιογράφων και του Τύπου καλό είναι να ξυπνήσουμε και να δούμε τα δικά μας χάλια.

Τεράστιες πολιτικές διαστάσεις ενδέχεται να πάρει η απίστευτη υπόθεση με τη δίωξη της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου για είδηση που ανήρτησε στο peiratikoreportaz, ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται. Η δημοσιογράφος υπό την απειλή σύλληψης προσήλθε στην ΓΑΔΑ όπου και έδωσε πολύωρη κατάθεση – απολογία και κατηγορείται για …διαρροή απορρήτων,επειδή δημοσίευσε καταγγελία των βατραχανιρώπων της ΜΥΑ σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιούνται πλέον και σε άλλες αποστολές ,όπως η “φύλαξη στόχων”! Η Πόπη Χριστοδουλίδου κατέθετε επί τετράωρο!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή την εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αντικείμενο τη διαρροή «στρατιωτικών μυστικών» από «δράστες» μη στρατιωτικούς, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας και αφορά σε δημοσίευμα στην ενημερωτική σελίδα « peiratikoreportaz. blogspot.gr », τονίζει ότι η όποια έρευνα δεν πρέπει να θέτει εν αμφιβόλω το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν ελεύθερα το δημοσιογραφικό τους καθήκον με αποκαλύψεις κατόπιν τεκμηριωμένης έρευνας.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιζόμαστε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα το δικαίωμα όλων των συναδέλφων για ελεύθερη και αδέσμευτη δημοσιογραφία που θα πληροφορεί και θα ενημερώνει τον πολίτη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε ανακοίνωσή της “καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή εισαγγελική παραγγελία –παρέμβαση στην ελευθερία του Τύπου, με την οποία διατάσσεται η συνάδελφος δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, να «κατεβάσει» από ειδησεογραφικό – ενημερωτικό μπλογκ την ανάρτηση είδησης και σχολίου που ενδιαφέρει το σύνολο του ελληνικού λαού και αφορά την φύλαξη ευαίσθητων στόχων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της, μάλιστα, της κατέστη σαφές ότι θα επακολουθήσει η άσκηση ποινικής δίωξης και η παραπομπή της στα ποινικά δικαστήρια.
  Η κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αδικήματα που προβλέπονται στο στρατιωτικό ποινικό κώδικα (μετάδοση στρατιωτικών, μυστικών, μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας)  εις βάρος της συναδέλφου, που επιτελεί το καθήκον της κατά τρόπο απολύτως σύμφωνο με το νόμο και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο. Η γενική αναφορά της στη φύλαξη ευαίσθητων στόχων από τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος και η παραπομπή στο σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, το οποίο προβλέπει τις αρμοδιότητες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ο σχολιασμός αυτής της πρακτικής, την κατέστησε ύποπτη τέλεσης ποινικών αδικημάτων – και δη στρατιωτικών. Η ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα πληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών, δέχτηκαν ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα, καθώς τέτοιες ενέργειες υπερβαίνουν κατά πολύ το πλαίσιο του συγκεκριμένου περιστατικού και αναπτύσσουν τις εκφοβιστικές – παραλυτικές τους συνέπειες στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Εάν η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θεωρείται «διαβαθμισμένο απόρρητο έγγραφο», αναρωτιόμαστε με πόσους άλλους τρόπους μπορούν να αξιοποιηθούν άλλες  ποινικές διατάξεις με σκοπό να πληγεί η ελευθερία του τύπου, του λόγου, της πληροφόρησης και εν τέλει η ίδια η ουσία της δημοκρατίας σε αυτή τη Χώρα.
 

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές, που αρμόζουν σε αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης, συμπαραστέκεται με όλες της τις δυνάμεις στη συνάδελφο, Πόπη Χριστοδουλίδου και δηλώνει, ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την εκπλήρωση των καταστατικών της σκοπών περί προστασίας της ελευθεροτυπίας και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Ο αγώνας για την εμπέδωσή τους είναι διαρκής – και δυστυχώς στις σημερινές συνθήκες απαξίωσης του κοινωνικού κράτους δικαίου όλο και πιο επίπονος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ”

Tags: ΣΥΛΛΗΨΗ

Related Posts

ΑΡΙΑΔΝΗ - Πολεμικό Ναυτικό
ΓΕΝ

«ΑΡΙΑΔΝΗ 26»: Εντυπωσιακά πλάνα από την πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου του Πολεμικού Ναυτικού

17/03/2026 - 18:33
Πολεμικό Ναυτικό - άσκηση UVEX 1/26
ΓΕΝ

UVEX 1/26: Αναβλήθηκε η επίδειξη με drones του Πολεμικού Ναυτικού στον κόλπο των Μεγάρων, λόγω καιρού

17/03/2026 - 16:16
άσκηση
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τα drones μπαίνουν στη «μάχη» του Στόλου – Παρουσία Δένδια επίδειξη σε άσκηση

17/03/2026 - 14:30

Διαβάστε Επίσης

Το Ιράν προειδοποεί: «Τα Στενά του Ορμούζ δεν θα επιστρέψουν στην κατάσταση που ήταν πριν τον πόλεμο» – Συγκεντρώσεις στην Τεχεράνη [vids]

Ισραήλ: «Θα κυνηγήσουμε και θα εξουδετερώσουμε τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ», δηλώνει ο στρατός

Ιράν: Βλήμα έπεσε κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Μπουσέρ – Νέες εκρήξεις στη Βαγδάτη

Reuters: Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη Συρία να στείλει στρατό στον Λίβανο για να βοηθήσει στον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

«Χειρουργικά πλήγματα» των IDF εναντίον μελών της δύναμης Basij σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη [vids]

«ΑΡΙΑΔΝΗ 26»: Εντυπωσιακά πλάνα από την πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου του Πολεμικού Ναυτικού

Ιράν: Οι αρχές καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Ο Τραμπ τα «χώνει» στο NATO: «Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός στο Ιράν»

Top News

Ηλίας Μαμαλάκης για την περιπέτεια υγείας του: «Δυνάμωσα, πήρα κάποια κιλά που είχα χάσει, είχα γίνει ανορεκτικός»

ΔΥΠΑ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για το voucher 750 ευρώ – Δείτε αν είστε δικαιούχος

Αλέκος Συσσοβίτης: «Από μικρός έπρεπε να αντέξω στα δύσκολα, 12 χρονών με πήρε ο πατέρας μου στην οικοδομή»

Ιωάννα Τούνη: Ο 3χρονος γιος της, Πάρης, ξεκίνησε μαθήματα ιππασίας - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert