Ποιο κόμμα υποστηρίζει του Λιμενικούς για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Την υποστήριξή του στο Λιμενικό και στο πλήρωμα του σκάφους που ενεπλάκη στην τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας. Το θέμα έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη κι έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο . Ο ΣΕΕ υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ότι “κάποιες φορές είμαστε αναγκασμένοι να θρηνήσουμε τον χαμό συνανθρώπων μας”.

Η ανακοίνωση του ΣΕΕ:

«Με αφορμή το θλιβερό συμβάν στο Φαρμακονήσι, με την επιχείρηση της διάσωσης παρανόμων λαθρομεταναστών, που στην αποτίμησή του είχε και νεκρά παιδιά, όλα τα ΜΜΕ των «πολιτισμένων χωρών» καθώς και οι ευαίσθητοι εγχώριοι «πολυπολιτισμικοί μαϊντανοί» βάλλουν ομαδόν κατά του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, των ανδρών και γυναικών δηλαδή, που η Πατρίδα τους έχει αναθέσει την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Είναι πράγματι θλιβερό να χάνονται ανθρώπινες ζωές, αλλά σε επιχειρήσεις τέτοιας μορφής και εντάσεως και ειδικά υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, κάποιες φορές είμαστε αναγκασμένοι να θρηνήσουμε τον χαμό συνανθρώπων μας.

Όμως ουδείς έχει το δικαίωμα να επιτίθεται κατά του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, που μέρα και νύχτα, με τα πενιχρά μέσα που του έχει διαθέσει η άθλια διακυβέρνηση αυτής της χώρας, προσπαθούν να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια αυτής της Πατρίδας, μαχόμενοι με τα στοιχεία της φύσεως, έχοντας να αντιμετωπίσουν αδίστακτους διακινητές λαθρομεταναστών, με αποστολή να διασώσουν, να αποτρέψουν, να απαγορεύσουν, να διαφυλάξουν…..να μείνουν πιστοί στο καθήκον.

Οι φαρισαίοι του πολιτικού κατεστημένου, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν πρόκειται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα όταν απειλείται η ζωή, το ηθικό και η αξιοπρέπεια του έμψυχου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας, των αστυνομικών μας, των λιμενικών μας, καλά θα κάνουν να βγάλουν το «ανθρωπιστικό» τους προσωπείο, να αφήσουν τα ζεστά και πολυτελή ενδιαιτήματά τους και να περάσουν ένα 24ωρο περιπολίας σε ένα σκαφος του Λιμενικού σε οποιοδήποτε σημείο των θαλασσσίων συνόρων μας, στο Αιγαίο και τότε είμαστε σίγουροι ότι θα παραμένουν στωϊκά σιωπηλοί σε παρόμοια περιστατικά, όπως αυτό του Φαρμακονησίου.

Και οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοί τους, αυτοί που έρριξαν τη χώρα στο μεγαλύτερο ναυάγιο της ιστορίας μας, ας πάψουν επί τέλους να ασχολούνται με τα σκάφη, τα κότερα και τις θαλαμηγούς τους και ας δείξουν το ελάχιστο ενδιαφέρον στην επιχειρησιακή αναβάθμιση των μέσων του Λιμενικού.

Και οι «φίλοι» μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξαπολύουν τη χολή τους κατά της Ελλάδος, ας περιορίσουν τις χορηγίες τους στις διάφορες ΜΚΟ περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ας διαθέσουν ένα μέρος των χρημάτων για την οικονομική στήριξη αυτών που νυχθημερόν φυλάσσουν τα υδάτινα σύνορα της Ευρώπης».