ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:Ποιοι δεν θέλουν να είναι «εφ΄ όπλου λόγχη» οι στρατιωτικοί

“Εφ΄ όπλου λόγχη” για τις ομοσπονδίες στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας. Οι τελευταίες επαφές που είχαν οι ομοσπονδίες και οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν παραπέμπουν σε “φουρτούνα”. Το προσωπικό των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας ζητά απαντήσεις για τις κυβερνητικές προθέσεις σχετικά με το ασφαλιστικό. Μέχρι στιγμής εκτός από ανεπίσημες καθησυχαστικές δηλώσεις, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το ενδεχόμενο να υπάρξουν δυσμενείς αλλαγές στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέματα του προσωπικού. Κι αν απαντήσεις δεν δοθούν τότε ο δρόμος των κινητοποιήσεων γίνεται μάλλον μονόδρομος.

Είναι βέβαιο και απολύτως δικαιολογημένο το κλίμα καχυποψίας που έχει κυριαρχήσει στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας. Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης το οποίο δεν μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με διαβεβαιώσεις. Χρειάζονται πράξεις.

Το παράδοξο όσο και ύποπτο που αφορά στον χώρο των στρατιωτικών είναι ότι ακριβώς αυτή τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σύγκρουσης με την κυβέρνηση, γίνονται κινήσεις που δίνουν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο στους στρατιωτικούς. Μικρές και ασήμαντες ομάδες με επικεφαλείς απόστρατους θέτουν θέμα λειτουργίας της ΠΟΕΣ,αλλά δεν λένε ποιο ακριβώς είναι το θέμα! Υπάρχει προσωπική βεντέτα με την ηγεσία της ΠΟΕΣ; Πιστεύουν ότι χριεάζεται άλλη ηγεσία; Τι ακριβώς μπορούσε να γίνει και δεν έγινε τα δυο χρόνια της λειτυργίας της; Θα ήταν χρήσιμο να πουν δημόσια ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα ,γιατί διαφορετικά το σενάριο της προσωπικής βεντέτας δείχνει να είναι πιο αληθοφανές. Αυτά όμως είναι φαινόμενα που κάθε φορά που υπάρχει ένταση στον χώρο των ΕΔ έναντι κυβερνήσεων παρατηρούνται. Και αυτό είναι παράδοξο.