Ποιοι κρατούν τους στρατιωτικούς στο «σκοτάδι» για τις αγωγές

“Πόλεμος” για να μην ενημρωθούν επαρκώς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα νομικά δικαιώματα που έχουν έναντι του δημοσίου,λόγω μη συμμόρφωσής του με την απόφαση του ΣτΕ.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής έχει στείλει σ΄ όλες τις μονάδες της Αττικής έγγραφα τα οποίο όπως δικαιούται ζητά να προωθηθούν στο προσωπικό για την ενημέρωσή του.

Σχεδόν σε καμία μοναδα το υλικό αυτό δεν έχει εμφανιστεί στους χώρους ενημέρωσης των μονάδων. Λέτε να εκτελούν εντολή οι διοικητές;

Τι λέει το σημείωμα της ΕΣΠΕΑ προς τις μονάδες της Αττικής:

ΠΡΟΣ : κ. Δκτή ……. Αρ. Πρωτ. /2014
Αθήνα, Σεπ 2014

Αξιότιμε κε Διοικητά.

Όπως ήδη γνωρίζετε η Ένωσή μας προσέφυγε ενώπιον του ΣτΕ και απέσπασε, προς όφελος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, απόφαση της Ολομελείας του, σύμφωνα με την οποία (απόφαση) κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012 έως και σήμερα.

Ωστόσο, η Ελληνική Πολιτεία επιδεικνύει απροθυμία στην υποχρέωση συμμόρφωσης με το σκεπτικό και διατακτικό της ανωτέρω απόφασης δημιουργώντας έτσι τον κίνδυνο πλημμελούς συμμόρφωσης, υπό την έννοια της μεγαλύτερης ή μικρότερης μη απόδοσης των οφειλομένων, κατ΄ εφαρμογή μιας νέας νομοθετικής ρύθμισης.

Ως ο πιο ενδεδειγμένος νομικός τρόπος, πλέον, προκειμένου όλοι μας να κατοχυρώσουμε τις αξιώσεις μας, είναι η δικαστική διεκδίκηση με άσκηση αγωγής, αντικείμενο της οποίας είναι για κάθε στέλεχος η διαφορά μεταξύ των αποδοχών που ελήφθησαν και των αποδοχών που ίσχυαν στις 31-7-2012 δηλαδή πριν την εφαρμογή του ν. 4093/2012, αφού ληφθούν υπόψη οι, στο μεταξύ, μισθολογικές/βαθμολογικές προαγωγές. Η διεκδίκηση αφορά στο διάστημα από 1-8-2012 έως την κατάθεση της αγωγής.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα, η Ένωσή μας, έδωσε εντολή προς το δικηγορικό γραφείο που μας εκπροσώπησε και «κέρδισε» την υπόθεση ενώπιον του ΣτΕ, να προχωρήσει στη διαδικασία άσκησης της αγωγής. Προς τούτο το δικηγορικό γραφείο μας απέστειλε τα συνημμένα έγγραφα που απαιτούνται για την υπόψη διεκδίκηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας αποστέλλουμε συνημμένα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και, παρακαλούμε όπως γνωστοποιηθούν σε όλο το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό της Μονάδας σας για τις, εν συνεχεία και κατά κρίση ενός εκάστου, ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί στο Μαξίμου πιστεύουν ότι «κερδίζουν» τους στρατιωτικούς στην «μάχη των αγωγών»


Αυτές είναι οι πρώτες αγωγές που κατέθεσαν οι στρατιωτικοί – Και υψηλόβαθμοι ανάμεσά τους


«Γαλόνια ή χρήματα» – Το απαράδεκτο και ανύπαρκτο δίλημμα που θέτουν στους στρατιωτικούς