Ποιοι στρατιωτικοί λένε όχι στο σχέδιο νέου μισθολογίου του ΥΠΕΘΑ

Ακόμη και το σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών που αποκάλυψε το Onalert  προκαλεί τριβές και αντιδράσεις. Μπορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών να είπε “ναι” στο σχέδιο αλλά από τα “χαμηλά” ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας.

Με επιστολή τους στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί γράφουν:

Ευνοούν τα γένια τους οι οικονομικοί ΑΝΏΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΏΤΑΤΟΙ ΑΞΚΟΙ του ΥΠΕΘΑ που πρότειναν το ΝΕΟ μισθολόγιο (δείτε σχετικό link και πίνακες) στο υπουργείο Οικονομικών. 

Δίνει αύξηση 200%  σε απόφοιτους ΑΕΙ (ΣΣΕ , ΣΣΑΣ, ΙΚΑΡΩΝ κτλ.) και μοιράζει κάτι ψίχουλα στους υπόλοιπους Απόφοιτους ΤΕΙ και ΕΠΟΠ , ΕΜΘ κτλ χωρίς καμία διαφορά.

Όλοι γι’ αυτόν είναι ίδιοι ΤΕΙ, Λυκείου, Δημοτικού κτλ. Να ισχύει το δίκαιο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων με τις λογικές διαφορές μεταξύ των απόφοιτων ΑΕΙ, ΤΕΙ , ΛΥΚΕΙΟΥ κτλ γιατί το μισθολόγια του ΥΠΕΘΑ ευνοεί μόνο τους αποφοίτους ΣΣΕ, ΙΙΚΑΡΩΝ, ΣΣΑΣ κτλ.
Διαφορά στο μισθό πρέπει να υπάρχει αλλά παντού σε όλους τους βαθμούς και προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω. 

Δείτε πρόταση μισθών:
Αυτός που την υπέβαλε είναι κατά των παραγωγικών σχολών ΣΤΥΑ, ΣΜΥ κτλ τα ισοπεδώνει όλα πλην την πάρτυ του (ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ). Δεν βάζει διαφορά μεταξύ Απόφοιτων ΤΕΙ και ΕΠΟΠ-ΕΜΘ όπως βάζει μεταξύ σε ΑΕΙ(ΣΣΕ-ΣΣΑΣ κτλ) και ΤΕΙ(ΣΤΥΑ,ΣΜΥ κτλ) 1000 ευρώ. Απόφοιτοι ΑΕΙ (ΣΣΕ, ΣΣΑΣ, ΙΚΑΡΩΝ κτλ): 3800 
Απόφοιτοι ΤΕΙ (ΣΜΥ, ΣΤΥΑ κτλ): 2800(1000 διαφορά ΑΕΙ) ΕΠΟΠ ΕΜΘ: 2500 (300 διαφορά από ΤΕΙ).

Διαβάστε ακόμη:

Τέσσερα ευρώ «αύξηση» από τον Νοέμβριο σε μισθούς στρατιωτικών!

Πρώτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετά οι ΕΔ! Βόμβα Μπαλτάκου για τρόϊκα και ΕΔ!

Ποιοι μιλάνε για κρίσεις Αρχηγών το επόμενο 15ήμερο και τα «φαβορί» για τη διαδοχή Αβραμόπουλου