«Ποιοι θέλουν να μας απαξιώσουν» – Στρατιωτικός γράφει για όσους παλεύουν να διαλύσουν τις Ενώσεις

Γράφει ο

ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΣ

Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα λυπηρό φαινόμενο το οποίο νομίζω ότι βλάπτει το δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης των Στρατιωτικών.

Αναφέρομαι στο γεγονός της επίθεσης σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Άνχη Τσουκαράκη Ανέστη από μια από τις περιφερειακές Ενώσεις. Οι τακτικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο από την Ένωση αυτή σε βάρος του Κου Τσουκαράκη έχουν σοβαρό αντίκτυπο στους συναδέλφους που παρακολουθούν τις προσωπικές αυτές επιθέσεις και απαξιώνουν στα μάτια τους την κοινή προσπάθεια όλων μας για την συμμετοχή στις Ενώσεις όσο το δυνατόν περισσοτέρων συναδέλφων.

Οι αναρτήσεις αυτές στο διαδίκτυο εναντίον του Κου Τσουκαράκη πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις με πρώτη από όλα; την προσφορά του προσώπου αυτού στην δημιουργία των Ενώσεων και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των Στρατιωτικών. Αν ανατρέξουμε όλοι μας στο πρόσφατο παρελθόν θα θυμηθούμε ποιος είναι αυτός που κόντρα σε όλες τις προβλέψεις ξεκίνησε έναν άνισο δικαστικό αγώνα για την δημιουργία του «χακί συνδικαλισμού» με προσωπικές θυσίες και με μεγάλα έξοδα, τότε που οι περισσότεροι από εμάς ούτε φανταζόμασταν τις εξελίξεις και δεν συμμετείχαμε πουθενά, δεν εξαιρείται φυσικά και ο γράφων.

Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να επισημαίνουμε τα λάθη και τις αστοχίες που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος κατά την περίοδο ενός αγώνα δύσκολου και άνισου όπως προείπα, αλλά ποιος είναι αλάθητος;. Στο κάτω κάτω τέτοιες κινήσεις μόνο απαξίωση και διχασμό μπορούν να φέρουν κάτι το οποίο πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία αν θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας, το οποίο δεν είναι άλλο από την προσφορά στον συνάδελφο.

Κλείνοντας αυτή την εναπόθεση των σκέψεων μου θα ήθελα να κάνω έκκληση για ψυχραιμία, ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας την προσφορά του Ανέστη Τσουκαράκη στον σχηματισμό των Ενώσεων και στην καθημερινή του προσπάθεια στην επίλυση των προβλημάτων μας.