Ποιους παρακινεί να γίνουν δωρητές του Λιμενικού ο Βαρβιτσιώτης

Στις δυνάμεις  αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης στα ακριτικά νησια εντάσσονται κυρίως τα  10 ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη, που δωρήθηκαν από το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και παρελήφθησαν πρόσφατα σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Αθαν. Αθανασόπουλου. 
Πρόκειται για δέκα ταχύπλοα σκάφη, πνευστού τύπου, μήκους 10,35 μέτρων, τύπου SYSTEM 33 και ιπποδύναμης 2Χ250 HP, ενώ το συνολικό τους κόστος ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ. Ο σχεδιασμός τους είναι σύμμορφος με ειδικά πρότυπα και απαιτήσεις ασφάλειας.

Η επιχειρησιακή αξιοποίηση

Τα συγκεκριμένα περιπολικά σκάφη εκτιμάται από το Λιμενικό ότι με την τοποθέτησή τους »στην πρώτη γραμμή» θα  συνεισφέρουν σημαντικά στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο διάστημα, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την εκπλήρωση της αποστολής του. Πέραν της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα όπου θα χρησιμοποιηθούν τα περισσότερα , θα χρησιμοποιηθούν επίσης και σε τομείς όπως η Έρευνα και Διάσωση (SAR) , οι επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών και πάταξης λαθρεμπορίου καθώς και στην επιβολή των κανονισμών για την αλιεία.

Ο  κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε ότι <<σήμερα,  οι δημοσιονομικοί περιορισμοί μας έχουν κάνει ακόμα πιο ευάλωτους>> στην λαθρομετανάστευση για να τονίσει ότι <<γι αυτό το λόγο, σημαντικές προσφορές όπως του Ιδρύματος Νιάρχου, ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια μας>> .

<<Να παρακινηθούν και άλλοι να γίνουν δωρητές>>

 Μάλιστα ο κ Βαρβιτσιώτης όχι μόνο  ευχαρίστησε  το Ίδρυμα, αλλά  έκανε ένα ακόμα βήμα εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία για  καλέσει δημόσια τους έχοντες την δυνατότητα – προφανώς και κυρίως εφοπλιστές - να κάνουν γενναίες δωρεές :<<Θέλω  να παρακινήσω όλους τους άλλους που έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν στο πολύπλευρο και σημαντικό έργο που κάνει το Λιμενικό Σώμα.(…)Στόχος μας είναι να έχουμε θωρακισμένα τα σύνορα και, βέβαια, να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Ιδρυμα Νιάρχος : <<Ελπίζουμε να βρούμε μιμητές>>

Αλλά και κ. Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επεσήμανε ότι τι ίδρυμα θέλει να βρει μιμητές:
«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα σε καθημερινή βάση και, ιδιαίτερα, σε μια εποχή που, με τις συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αυξάνονται τα κύματα των μεταναστών. Ως εκ τούτου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποφάσισε, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του και των δωρεών του, να το ενισχύσει. Ελπίζουμε να βρούμε μιμητές και να υπάρξουν και άλλοι, οι οποίοι σε αυτή τη δύσκολη εποχή θα βοηθήσουν το Λιμενικό Σώμα».

Διαβάστε ακόμη:

Θα πιάνουν λαθρομετανάστες με «καρδιογράφημα» οι λιμενικοί!

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών απο την Πολεμική Αεροπορία – ΒΙΝΤΕΟ


Ο Βαρβιτσιώτης «τσάκωσε» παράνομους μετανάστες – Βίντεο από επιχείρηση