Πολεμική Αεροπορία: Αυτή είναι η πολύτιμη συνδρομή της τις τελευταίες ημέρες

Η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει ακάθεκτη να πραγματοποιεί επιχειρήσεις στο πλαίσιο συνδρομής στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και άλλες αποστολές κοινωνικής προσφοράς, με τα εναέρια μέσα της ΠΑ να μην σταματούν ούτε ένα λεπτό, καθώς οι ανάγκες της Πολιτείες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Οι πιλότοι και το προσωπικό υποστήριξης, οι τεχνικοί και οι αρμόδιοι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας δίνουν καθημερινά έναν απίστευτο αγώνα για την εκτέλεση αποστολών, σχεδιασμού και συντήρησης των εναέριων μέσων που επιχειρούν διαρκώς, σε μια χρονική συγκυρία όπου τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα δεν έχουν εξουδετερωθεί, μια περίπου εβδομάδα μετά.

Αλλές 187,2 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, CL-215 και PZL, 1 ελικόπτερο B-212 και 1 UAV) τις δυο προηγούμενες ημέρες, δηλαδή την Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, εκτελώντας αποστολές αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης, στο πλαίσιο της συνδρομής τους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα ένα αεροσκάφος C-27j μετέφερε 4 ασθενείς από την Πάρο, τη Μύκονο και τη Λήμνο στο Ηράκλειο και στην Ελευσίνα και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα μετέφερε 1 ασθενή από την Αστυπάλαια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Συμπληρώθηκαν 6,8 ώρες πτήσης σε 2 αποστολές.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου

 Για αεροπυρόσβεση

 Για επιτήρηση

Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Για αεροπυρόσβεση

Για επιτήρηση

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters