Πως βλέπουν οι Ένοπλες Δυνάμεις το δημοψήφισμα; Διάλογος από «στρατιωτικές πένες»

Το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής είναι βέβαιο ότι θα γραφτεί στην ιστορία. Κι όχι γιατί είναι μολις το δεύτερο σ΄ όλη τη μεταπολίτευση.

Είτε γίνει κανονικά, είτε δεν γίνει όπως κάποιοι πιστεύουν ακόμη. Οι εξελίξεις που προκάλεσε η ανακοίνωσή του και μόνο είναι πολυδιάστατες και ραγδαίες . Και στο εσωτετικό αλλά και στο εξωτερικό όπου είναι σαφές οτι αιφνιδίασε τους ισχυρούς της Ευρώπης.

Φαντστείτε λοιπόν τι εξελίξεις θα πρέπει αναμένουμε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του. Είτε ναι ,είτε όχι από την ερχόμενη Δευτέρα πολλά θα αλλάξουν. Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις θα προκύψουν .

Οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων είναι λογικό να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφερον τις εξελίξεις σχετικά με το δημοψήφισμα. Είναι ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας. Ίσως και ακόμη περισσότερο απ΄ ότι άλλοι συμπολίτες τους. Το τι θα επιλέξουν φθάνοντας στην κάλπη είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός. Και κανένας δεν έχει δικαίωμα να επηρεάσει την απόφασή του.

Το Onalert.gr από χθες με τη δημοσίευση ενός άρθρου του καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστου, συμμετέχει στην προσπάθεια παρουσίασης όλων των απόψεων σχετικά με το δημοψήφισμα και όσα μ΄ αυτό διακυβεύονται . Τρία άρθρα από τρεις ανθρώπους που είχαν κι έχουν άμεση σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, δημοσιεύει σήμερα το Onalert.gr.

Ο αρθρογράφος-δημοσιογράφος και απόστρατος αξιωματικός Κ. Φράγκος υπογράφει το πρώτο. Ο αντιναύαρχος ε.α Β.Μαρτζούκος το δεύτερο και ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Κ.Ιατρίδης το τρίτο.

Αύριο Πέμπτη ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος θα βρεθεί στο στούντιο του Onalert.gr για να εκφράσει την δική του άποψη για το δημοψήφισμα και το όχι που υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Για ένα πράγμα θα θέλαμε να “δώσουμε γραμμή”: Ψυχραιμία,σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ΄ όλους μας. Κι ενότητα. Το τελευταίο δεν το βλέπουμε αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ότι και να συμβεί ,ότι κι αν προκύψει θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα έχει επιβιώσει πολύ δυσκολότερων και επικίνδυνων καταστάσεων. Κι όχι μόνο επιβίωσε αλλά μεγαλούργησε κιόλας. Ας αφήσουμε λοιπόν το κλάμα,τους οδυρμούς, την καταστροφολογία, ας ενωθούμε κι όλα θα πάνε καλά, ότι κι αν βγει από τη κάλπη της Κυριακής. Αν τελικά στηθεί …

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ