«Που είναι η ρήτρα αξιόμαχου»; Ποιοι την αναζητούν και γιατί

Αναζητώντας την ρήτρα αξιόμαχου. Ποιοι την ψάχνουν; Οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ οι οποίοι διαβάζοντας  σχετική ανακοίνωση για την πρόταση Δένδια προς το υπουργείο Εργασίας, έψαξαν να την βρουν. Μέχρι στιγμής είναι …άφαντη. Και γι΄ αυτό με έγγραφό τους προς τον ΥΕΘΑ ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες. Στο έγγραφό τους αναφέρουν:

Κε Υπουργέ.

Την 07 Ιανουαρίου 2015 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωση τύπου, ως εξής:

« Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας απέστειλε προς το Υπουργείο Εργασίας πρόταση για τον καθορισμό της ρήτρας αξιόμαχου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νέο τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών των ενστόλων.

Με την πρόταση αυτή αποτρέπεται η απότομη μείωση των εφάπαξ παροχών, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των Ταμείων και εξασφαλίζεται η σταδιακή σύγκλιση του ύψους των χορηγούμενων παροχών με εκείνες που προβλέπει η ως άνω Υπουργική Απόφαση».

Αν και αναζητήσαμε να βρούμε την εν λόγω πρόταση, τόσο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο Υπουργείο Εργασίας, τούτο δεν κατέστη δυνατό. Θεωρώντας ότι οποιαδήποτε δυσμενή αλλαγή θα πρέπει να έχει περιέλθει σε γνώση για σχολιασμό και προτάσεις από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου της ανωτέρω πρότασής σας, προς το Υπουργείο Εργασίας και το ακριβές περιεχόμενό της.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.