ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Ο διάλογος μέσω Onalert συνεχίζεται με απάντηση Κρυονερίτη

O διάλογος είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο Onalert.gr. Και καλός διάλογος φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ανάμεσα στους ανθρώπους της στρατιωτικής δικαιοσύνης και στον Αντιναύαρχο ε.α Νίκο Κρυονερίτη. Και από τις δύο πλευρές οι προθέσεις είναι καλές συνεπώς μόνο κέρδος μπορεί να υπάρξει από τις διαφωνίες που υπάρχουν.

Ο Αντιναύαρχος ε.α Νίκος Κρυονερίτης απαντά  στην επιστολή  της ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Πριν την δεύτερη παρέμβαση για τα επιμέρους θέματα της  αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων θα ήθελα να μου επιτρέψετε να απαντήσω στην ένωση στρατιωτικών δικαστών για το προηγούμενο άρθρο, ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο.

» Σκοπός μου κε Πρόεδρε δεν ήταν και δεν είναι να θίξω προσωπικά κανέναν ένστολο δικαστή και προπάντων τον θεσμό της δικαιοσύνης που σέβομαι σαν Έλληνας πολίτης.

Θα ήθελα όμως να έχουν όλοι οι ένστολοι την δυνατότητα να απαντούν στους κακόβουλους αρθρογράφους εκ μέρους της ένωσής τους.
Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι η δικαιοσύνη δεν διαιρείται σε κατηγορίες και δεν γίνονται εξαιρέσεις όπως σαφέστατα ερμηνεύεται από το Σύνταγμα.
Θα ήθελα να θυμίσω ότι την έρευνα δεν την εμποδίζει κανένας νόμος ούτε είναι γνωστά εκ των προτέρων τα ύψη της μίζας ή της όποιας εξυπηρέτησης.
Θα ήθελα να θυμίσω ότι τα θέματα δεν αφορούν αποκλειστικά εξοπλισμούς, χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Άλλωστε ορισμένα από αυτά αποτελούν παλαιότερες  επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων.
Θα ήθελα ο στρατιωτικός να μην δικάζεται με τη στολή και το εθνόσημο που περήφανα φέρει στην υπηρεσία του. Η δίκη για αστικά θέματα και όχι μόνον, δεν έχει σχέση με την υπηρεσία.
Θα ήθελα να θυμίσω ότι όλοι σχεδόν οι στρατιωτικοί δικαστές έχουν περάσει κατά καιρούς από τα γραφεία των εκάστοτε υπουργών ή αρχηγών, χωρίς αυτό να σημαίνει αλλοτρίωση ή κάτι επιλήψιμο.
Τέλος θα ήθελα η χώρα μου όχι μόνο για λόγους οικονομίας αλλά σύγχρονης δημοκρατικής αντίληψης  να ακολουθεί την Δύση και όχι την Ανατολή.
Με εκτίμηση

Νίκος Κρυονερίτης»