Στρατιωτικοί χωρίς σπίτια, με τις ΕΔ να «χάνουν» διαρκώς εκτάσεις κι ευκαιρίες

Πέντε διαμερίσματα που θα διατεθούν σε οικογένειες στρατιωτικών  εγκαινιάστηκαν στο Στρατόπεδο «ΑΡΓΕΝΤΗ» και άλλα 4 διαμερίσματα  ΣΟΕΠΟΠ στο Στρατόπεδο «ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΒΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», στην ΠΕ της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» στη Χίο.

Κάτι είναι κι αυτό αλλά σίγουρα ακόμη μιλάμε για σταγόνα στον ωκεανό του στεγαστικού προβλήματος των στρατιωτικών. Το οποίο όλοι παραδέχονται ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των στελεχών και του προσωπικού, αλλά ποτέ δεν χαράχθηκε μια μακρόπνοη πολιτική για να παραλαμβάνουμε κάθε λίγο και λιγάκι έστω από πεντε διαμερίσματα για τους στρατιωτικούς μας.

Οι εκτάσεις που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάρα πολλές και τα οικήματα που θα μπορούσαν με κατάλληλες παρεμβάσεις να αξιοποιηθούν για κατοικίες επίσης αρκετά για να δώσουν μια πρώτη αίσθηση έστω ότι το στεγαστικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί για έναν σημαντικό αριθμό στελεχών, έστω.

Αντθέτως αυτό που χρόνια διαπιστώνουμε είναι οι ΕΔ να χάνουν γη, χωρίς τίποτα ουσιαστικό να κερδίζουν. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι “πολιτικάντικες” παραχωρήσεις εκτάσεων σε δήμους και κοινότητες, κανέναν δεν ωφέλησαν. Ούτε τους στρατιωτικούς ,αλλά ούτε και τους πολίτες που ανέμεναν “χώρους πράσινου” και έμειναν με σκουπιδότοπους.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πάντα για τα δάνεια στρατιωτικών: Τι να προσέξετε, τι να κάνετε με τις δόσεις