Συγκλονιστικές έγχρωμες φωτογραφίες στρατοπέδων συγκέντρωσης Ναζί

Οι παρακάτω ειδικα επεξεργασμένες έγχρωμες φωτογραφίες δείχνουν μερικά απο τα πρώτα θύματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί όπως και τις τρομακτικές συνθήκες που αναγκάστηκαν να υπομείνουν.

Αφου ο Χίτλερ έγινε καγκελάριος το 1933, οι Ναζί άρχισαν να μαζεύουν χιλιάδες «ανεπιθύμητους» (όπως τους αποκαλούσαν οι Ναζί) – κομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλους, μάρτυρες του Ιεχωβά, καθώς και κοινούς εγκληματίες.

Δεν είναι γνωστό ακριβώς πότε και πού ελήφθησαν αυτές οι εικόνες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Vintage everyday. Ωστόσο οι περισσότερες φαινεται να ειναι πριν απο το 1939.

Οι SS δημιούργησαν ενα σύστημα με τριγωνα διαφόρων χρωμάτων – οπως μπορείτε να διακρίνεται στις φωτογραφίες – ετσι ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τους κρατουμενους. Οι πολιτικοί κρατουμενοι ειχαν το κόκκινο τριγωνο, οι εγκληματίες πράσινο, οι ομοφυλόφιλοι ροζ και οι Μαρτυρες του Ιεχωβά Μώβ. Οι Εβραίοι αναγνωρίζονταν απο το επιπλέον κιτρινο Αστερι του Δαβίδ.

Το 1934 ο Χίτλερ εξουσιοδοτησε τον ηγέτη των SS, Χάινριχ Χίμλερ, να επισημοποιήσει το σύστημα της διοίκησης των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Η οργάνωση, η δομή, και η πρακτική που αναπτύχθηκε στο Νταχάου το 1933-1934 έγινε το μοντέλο για ολα τα ναζιστικά στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Μέχρι το τέλος του 1933 οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εφτασαν τις 45.000. Οταν έληξε ο Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε ένα δίκτυο 40.000 εγκαταστάσεων στη Γερμανία.

Υπολογίζεται ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι και εκατομμύρια Πολωνοί, Ρώσοι στρατιώτες, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι και άλλοι «ανεπιθύμητοι», έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανική θηριωδία-Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το Κοντομάρι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: μαζί με την αλαζονεία της «μεγαλώνει» και ο νεοναζισμός