Συντάξεις: Τι πρέπει να ξέρετε για την μάχιμη 5ετία

Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που δεν έχει περιληφθεί στον υπολογισμό της σύνταξης η μάχιμη πενταετία. Μετά απο συνάντηση του Προεδρου της ΠΟΣ με τον Γενικό Διευθυντή Συντάξεων του ΓΛΚ σε ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει τι πρέπει να ελέγξετε εαν δεν έχει περιληφθεί στον υπολογισμό της σύνταξης η υπόψη πενταετία.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΣ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, τον Ιούνιο του 2017, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 84 ανακοίνωση, που αφορούσε στον συνυπολογισμό ως πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας του χρόνου υπηρεσίας που διανύθηκε:

Επειδή περιήλθαν σε γνώση της Ομοσπονδίας αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων που δεν έχει περιληφθεί στον υπολογισμό της σύνταξης τους η υπόψη πενταετία, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή Συντάξεων του ΓΛΚ, για συνεργασία και ρύθμιση των σχετικών λεπτομερειών.

Κατόπιν των παραπάνω η Ομοσπονδία προτείνει στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους τα εξής:

Η διεύθυνση της ΔΙΣ είναι Θαλού και Πιττακού 10, Αθήνα ΤΚ 105 58, στην περιοχή της Πλάκας. Κατόπιν επικοινωνίας της ΠΟΣ, ο Διευθυντής της ΔΙΣ μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση στις αιτήσεις που θα υποβληθούν και μας ενημέρωσε ότι οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται και μέσω του e-mail της Υπηρεσίας gesdisarmy@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας 2103221747, 2106552701.

Επισημαίνεται ότι εφόσον τα έτη σε Μονάδες εκστρατείας συμπίπτουν με έτη που έχουν καταχωρηθεί ως εξάμηνα πτητικά, καταδυτικά, αλεξιπτωτιστού κλπ, ΔΕΝ συνυπολογίζονται επιπλέον.