Συντριβή F-4: Αύριο η κηδεία του Υποσμηναγού Τουρούτσικα – Παρόντες θα είναι ο πρωθυπουργός και ο ΥΕΘΑ

Η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό (Ι) Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα μετά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom, θα τελεστεί, αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, επιβεβαίωσαν ότι θα παρευρεθούν στην κηδεία του ήρωα Υποσμηναγού.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με αφορμή την επιβεβαίωση του θανάτου του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom, έγραψε σε ανάρτησή του: «Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα. Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν».

Στην κηδεία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο χωριό του στο Νευροκόπι, θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.