Συντριβή F-4: Συγκινούν τα λόγια του Α/ΓΕΕΘΑ για τους αδικοχαμένους πιλότους – «Το Έθνος σας ευγνωμονεί!»

Σήμερα γράφτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας της πτώσης του F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, με την κηδεία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη στην Δράμα.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) από την πρώτη στιγμή που άρχισε να ξετυλίγεται το θρίλερ με την πτώση του μαχητικού στην Ανδραβίδα, βρέθηκε δίπλα στις οικογένειες των ηρώων πιλότων, αλλά και στις κηδείες τους.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα λίγο μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ την επόμενη μέρα βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του κυβερνήτη του αεροσκάφους, του Σμηναγού (Ι) Τσιτλακίδη, λίγο πριν το ΓΕΑ ανακοινώσει και επίσημα τον θάνατό του μετά από 48 ώρες ερευνών.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ αποχαιρετά τους αδικοχαμένους πιλότους του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με λιτό αλλά συγκινητικό λόγο.

«Μολύβι οι καρδιές μας. Μαύρες οι ψυχές μας. Βαρύ το πένθος. Χαλύβδινη η θέληση μας. Ατσάλινοι συνεχίζουμε. Αταλάντευτοι στον Σκοπό. Αντίο Στάθη! Αντίο Μάριε! Το Έθνος σας ευγνωμονεί! Δύναμη και κουράγιο στους οικείους σας. ΕΛΛΑΔΑ αξίζεις τα πάντα! Εις το «επανιδείν»… στο Αιώνιο Φώς!», γράφει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη, διά περιφοράς, συνεδρίασή του χθες (01.02.2023) το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή των δυο πιλότων του F-4 Phantom, του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στον τιμητικό βαθμό του αντιπτέραρχου.