OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών: Τι υποστηρίζει το ΓΕΕΘΑ για την επιτροπή που εξετάζει τα αιτήματα

05/08/2015 - 20:29
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τι είναι η διακλαδική επιτροπή που εξετάζει τα αιτήματα συνυπηρέτησης εξηγεί σε ένα non paper το ΓΕΕΘΑ. Το ιστορικό της έχει τη σημασία του,αλλά μεγαλύτερη σημασία θα είχε να γνωρίζαμε και τα “στατιστικά” της στοιχεία. Πόσα αιτήματα εξέτασε δηλαδή και πόσα απ΄ αυτά κατάφερε να ικανοποιήσει. Ελπίζουμε ότι σε δεύτερο χρόνο θα αποδεσμευτούν κι αυτά τα στοιχεία,για να διαπιστώσουμε σε τι ποσοστό έχει ικανοποιηθεί μια ανάγκη των στρατιωτικών που σε κάποιες περιπτώσεις είναι τρομερά σημαντική.

Σύμφωνα λοιπόν με την άτυπη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ:

Η συνυπηρέτηση των συζευγμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Υπηρεσία, με αυξημένη θεσμική κατοχύρωση, καθώς προβλέπεται στο άρθρο 4 της Φ.411/253437/Σ. 2358/1-7-2013 Απόφασης κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1631 Β’).
Η Διακλαδική Επιτροπή Συνυπηρετήσεων αποτελεί μία πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου που θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά για την αντιμετώπιση των συνυπηρετήσεων των συζευγμένων στελεχών, όταν αυτά ανήκουν σε άλλο Κλάδο.

Σε όλες τις περιπτώσεις συνυπηρετήσεων, εξετάζονται κατά προτεραιότητα οι οικογενειακές ανάγκες των στελεχών.


Αρχικά η σύσταση της εν λόγω Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με διοικητική εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, το Μάρτιο 2012, ως άτυπο συμβουλευτικό όργανο. Εντούτοις η χρησιμότητά της στην επίτευξη του μέγιστου δυνατού επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οδήγησε σε νομική αναβάθμισή της καθώς η συγκρότησή της περιλαμβάνεται πλέον στις ρυθμίσεις του άρθρου 4 της Φ.411/253437/Σ. 2358/1-7-2013 Απόφασης κ. ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1631 Β’), με την οποία εξειδικεύονται οι όροι και οι διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης των μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού. Επιπλέον η Επιτροπή λειτουργεί ως σύνδεσμος με τις αντίστοιχες Επιτροπές των άλλων Υπουργείων, ώστε να εξασφαλισθεί η συνυπηρέτηση στελεχών που υπηρετούν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Στην Επιτροπή προεδρεύει ο Διευθυντής του Β’ Κλάδου (Προσωπικού) του ΓΕΕΘΑ και συμμετέχουν ως μέλη οι Διευθυντές των αντιστοίχων Κλάδων των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ). Σε αυτή καλούνται ως μέλη και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ, όταν αυτό απαιτείται.
Η λειτουργία της Επιτροπής αυτής δεν υποκαθιστά ούτε αναιρεί την αρμοδιότητα γνωμοδότησης επί μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού, η οποία παραμένει στα οικεία Συμβούλια Μεταθέσεων, καθώς και της υποχρέωσής τους για απευθείας συνεργασία. Σκοπός της είναι να συμβάλλει στην ομαλή υλοποίηση των συνυπηρετήσεων των στελεχών που δεν ανήκουν στον ίδιο Κλάδο ή Κοινά Σώματα των ΕΔ και στην εξισορρόπηση των βαρών που αναλαμβάνουν οι Κλάδοι από τις μεταθέσεις αυτές, οι οποίες δε συναρτώνται άμεσα με την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Tags: ΓΕΕΘΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Related Posts

Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Ουκρανικό το USV στη Λευκάδα – «Εξαιρετικά σοβαρό το θέμα»

12/05/2026 - 13:00
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» στο Αιγαίο με τον «ΚΙΜΩΝΑ» στο επίκεντρο

12/05/2026 - 05:04
Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00

Διαβάστε Επίσης

Κουβέιτ: Συνέλαβε 4 μέλη των IRGC που επιχείρησαν να εισβάλουν στη χώρα – Στόχος τους να κάνουν δολιοφθορές

Πεσκόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος του, αλλά η «ειδική επιχείρηση» συνεχίζεται

Tο Ισραήλ έστειλε συστοιχία του Iron Dome και προσωπικό στα ΗΑΕ, αποκαλύπτει ο πρέσβης των ΗΠΑ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Ουκρανικό το USV στη Λευκάδα – «Εξαιρετικά σοβαρό το θέμα»

Στάρμερ: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα των τοπικών εκλογών – Δεν εγκαταλείπω τη θέση μου

Διάσκεψη υπουργών Άμυνας στο Λονδίνο για την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ

«Ο Τραμπ εξετάζει πλέον σοβαρά την επανέναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράν»

Θρίλερ με το Ursa Major: Το πλοίο μπορεί να μετέφερε πυρηνικούς αντιδραστήρες από τη Ρωσία στη Βόρεια Κορέα, λέει το CNN

Top News

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Τίνα Μεσσαροπούλου: Δεν έφυγε ούτε λεπτό από το πλευρό του Γιώργου Μυλωνάκη

Ο δεύτερος «Akylas» στη σκηνή της Eurovision - Ο σωσίας που θα ντουμπλάρει τον καλλιτέχνη

Survivor: Στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό ο Μάνος Μαλλιαρός μετά τον ακρωτηριασμό του συμπαίκτη του στον Άγιο Δομίνικο

Survivor: «Τον χτύπησε σκάφος ενώ υπήρχε σημαδούρα» λένε οι γονείς του παίκτη που ακρωτηριάστηκε από το γόνατο και κάτω

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert