Οδηγίες του ΓΕΕΘΑ για τη σίτιση στις στρατιωτικές λέσχες! Τι υποστηρίζει

“Πόλεμος” για τα συσσίτια στις στρατιωτικές λέσχες έχει ξεσπάσει μεταξύ στρατιωτικών και της ηγεσίας του ΥΕΘΑ η οποία έχει αποφασίσει να εξυπηρετούνται από τις λέσχες και πολίτες.

Σ΄ αυτή τη διαμάχη περενέβη σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert, το ΓΕΕΘΑ με σήμα του προς όλες τις μονάδες στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρει:

      • Να υλοποιηθεί, εφόσον απαιτείται, η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής (καθημερινά) για τον καλύτερο προγραμματισμό και προμήθεια εφοδίων, έτσι ώστε να παρέχεται σε όλους τους σιτιζόμενους από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο η ίδια ποσότητα και ποιότητα φαγητού. Να αποφευχθούν δικαιολογίες και εύκολες λύσεις.

 
       •Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδοχής και του προσωπικού όπου απαιτείται.
                                    
      •Να εξεταστεί η ανάγκη μετάθεσης του ωραρίου παράθεσης  γεύματος αργότερα, ενδεχομένως  από 1500 ώρα κατά την κρίση των σχηματισμών.  Σκοπός είναι να ικανοποιούνται όσοι πηγαίνουν για φαγητό μετά τη λήξη του ωραρίου. Η παράθεση των γευμάτων προσαρμόζεται στο ωράριο του Ένστολου Προσωπικού. Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των σιτιζόμενων, αφού ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες των στρατιωτικών λεσχών. 
 
      •Όλοι οι αρμόδιοι, να λάβουν κάθε άλλο μετρό στα πλαίσια της νομιμότητας και να επιβλέψουν την εφαρμογή τους για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων στις στρατιωτικές λέσχες και την αποφυγή παράπονων.