Τα κατσίκια στο Γουδή και τα …κοτόπουλα που «βαφτίζονται» αρνιά στο τραπέζι των στρατιωτικών

Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ είναι πανέτοιμα για το πασχαλινό γλέντι στο Γουδή. Η πρωτοβουλία για να δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες που δεν έχουν ούτε φέτος την δυνατότητα να στρώσουν για τις οικογένειές τους πασχαλινό τραπέζι ,είναι σωστή. Και θέλει να αναδείξει και μ΄ αυτό τον τρόπο το “δέσιμο” που έχουν οι ΕΔ με την ελληνική κοινωνία.

1500 κατσίκια λοιπόν για χιλιάδες συμπολίτες μας από τις ΕΔ.

Την ίδια ώρα όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλά τραπέζια στρατιωτικών οικογενειών το πασχαλιάτικο τραπέζι θα έχει και φέτος …κοτόπουλο. Που όσο κι αν το “βαφτίσεις” αρνί και κατσίκι δεν γίνεται . Όπως δεν γινεται επί της ουσίας και πραγματικό πασχαλινό τραπέζι σ΄ αυτές τις οικογένεις στρατιωτικων που τουλάχιστον πέντε χρόνια τώρα δοκιμάζονται.

Όσοι σπεύσουν να πουν ότι “οι στρατιωτικοί πήραν κάτι πίσω” καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν. Πήραν ψίχουλα πίσω τα οποία δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τα χρέη και τις υποχρεώσεις που εκτινάχθηκαν τα χρόνια της κρίσης και των περικοπών.

Γι΄ αυτό και μετά από το πασχαλινό γλέντι στο Γουδή, θα πρέπει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ασχοληθεί επειγόντως με το προσωπικό. Ο Πάνος Καμμένος έχει πει ότι τα κονδύλια για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών έχουν εξασφαλιστεί. Ας τα δώσει. Και η στρατιωτική ηγεσία, όλοι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων αλλά πρωτίστως ο Α/ΓΕΕΘΑ ,τώρα στα “τελειώματα” της θητείας του ας ασχοληθεί αποκλειστικά με το προσωπικό. Και δεν εννοούμε βέβαια μόνο με τις στολές του.

Τα αποθέματα υπομονής εξαντλούνται.

Διαβάστε ακόμη:

Το «μαύρο» Πάσχα στρατιωτικών και ο Στάλιν στην αφίσα για το γλέντι στο Γουδή

Πάσχα στο Γουδή με «χακί αρνιά» από το ΥΠΕΘΑ για «ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες»