Ταγματάρχης Χάρισον Φορντ!

Ταγματάρχης ο Χάρισον Φόρντ.

Όχι ο »στρατηγός» του σινεμά δεν κατατάσσεται στην Εθνοφρουρά, αλλά επιστρέφει στην κινηματογραφική δράση με έναν διαφορετικό τρόπο – και ρόλο! Υποδύεται σε ένα »πολεμικό» έργο έναν ταγματάρχη ο οποίος μάλιστα δεν είναι ο …πρωταγωνιστής! Ο 71 ετών ηθοποιός παίζει αυτή την φορά έναν β’ ρόλο  στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ender’s Game».

 Κάνει λοιπόν έναν ταγματάρχη φουτουριστικού στρατού, από το στόμα του οποίου βγαίνουν μετρημένες ατάκες στην κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου πολυβραβευμένου μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας του αμερικανού συγγραφέα Ορσον Σκοτ Καρντ.



Τακτικές μάχης

Μια ολόκληρη φουτουριστική κοινωνία, σύμφωνα με το σενάριο, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την επιβίωση και τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους απέναντι στον μυρμηγκοειδή εξωγήινο εχθρό Formics, επιστρατεύει προικισμένα στην τέχνη του πολέμου αγοράκια και κοριτσάκια με ιδιαίτερες στρατηγικές ικανότητες στην επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων και τακτικές μάχης.

Όλα αυτά στο μακρινό 2086  που κατάφεραν να αποτρέψουν την εισβολή. Κάποιες δεκαετίες μετά, οι ενήλικοι ανώτατοι αξιωματικοί - μεταξύ τους κι ο Φορντ - σπεύδουν να εκπαιδεύσουν τα παιδικά ταλέντα σε σκληροτράχηλες στρατιωτικές σχολές και στρατόπεδα εκπαίδευσης με απώτερο σκοπό την αντεπίθεση και εξολόθρευση του εχθρού, ο οποίος προετοιμάζει 2η εισβολή.

Αιχμές κατά των φιλοπολεμικών πολιτικών

Από γνώστες του είδους λέγεται πως η  πλοκή του έργου θεωρείται πως εμπεριέχει αιχμές για τις φιλοπολεμικές πολιτικές. «Είναι μια ταινία η οποία μπορεί να μη στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε συγκατάβαση, αλλά προβάλλει την ιδέα ότι η λύση στις συρράξεις είναι εφικτή με κάθε άλλο τρόπο εκτός της στρατιωτικής εμπλοκής», απαντά ο - κατά τα λοιπά - Δημοκρατικός Χάρισον Φορντ.

Ο  Χάρισον Φορντ δείχνει απελευθερωμένος και του φαίνεται. Σε άλλη περίπτωση στο παρελθόν ενδεχομένως να είχε θλιμμένη και βαριεστημένη έκφραση. Αλλά τώρα δείχνει ανάλαφρος και ελκυστικός. Στην ουσία αυτό συμβαίνει απλώς διότι είναι απολύτως συμφιλιωμένος με τον τύπο που αντικρίζει καθημερινά στον καθρέφτη.

Πάντως το νέο δεδομένο στην καριέρα του ο Χάρισον Φορντ το αντιμετωπίζει μάλλον με ανακούφιση και χαρά. «Δεν χρειάζεται να είμαι πρωταγωνιστής πλέον απλά γιατί δεν εμφανίζομαι στις δημογραφικές έρευνες των θεατών. Έκανα μια καλή σταδιοδρομία. Ήταν σπουδαία. Αλλά αρκετά. Σας ευχαριστώ πολύ. Στο εξής μου δίνεται η ευκαιρία να αλλάξω μενού και να ασκηθώ σε αυτό που έχω μάθει για την υποκριτική», λέει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάσκοπος η Μπελούτσι σε ταινία που διχάζει

Ο Μπραντ Πιτ και η τουρκο-ισραηλινή σύγκρουση!

«Εμπόλεμη ζώνη» η βρετανική εξοχή!