Θα βάλουν και τους …μετεωρολόγους φυλακή για τα «απόρρητα»;

Ένα εκατομμύριο εγγύηση σε πρώην βουλευτή για “αποκάλυψη μυστικών της Πολιτείας”! Η είδηση που αφορά στο Μιχάλη Καρχιμάκη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και γνωστό για το μπαράζ ερωτήσεων που είχε κάνει στη Βουλή για θέματα άμυνας προκαλεί όχι μόνο εντύπωση αλλά και ερωτηματικά μεγάλα για το τι πρόκειται να ακολυθήσει.
Η υπόθεση μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αφορά σε έγγραφα για την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook. Θυμίζουμε ότι ένα απ΄ αυτά έπεσε στην Σιθωνία οδηγώντας στο θάνατο το πλήρωμα, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και την συνοδεία του και ποτέ δεν μάθαμε το πως και το γιατί.
Ποια ήταν τα “μυστικά της Πολιτείας” που αποκάλυψε ο Μιχάλης Καρχιμάκης επίσης δεν καταννοούμε εκτός αν οι δικαστικές αρχές έχουν στοιχεία στη διάθεσή τους.
Όσο για την έννοια του απόρρητου στην Ελλάδα; Ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί διαφορετικά όλοι οι “μετεωρολόγοι” των ΕΔ θα πρέπει να περάσουν από την Ευελπίδων. Μέχρι πριν μερικά χρόνια το δελτίο καιρού που “τοιχοκολλούσαν” στα ασανσέρ του ΥΠΕΘΑ είχε την ένδειξη …απόρρητο!

Όταν το μέτρο χάνεται τα πράγματα γίνονται άκρως επικίνδυνα.

Σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Η δικονομική μεταχείριση που υφίσταται ο Μιχάλης Καρχιμάκης για μια υπόθεση που δεν έχει κανένα οικονομικό αντικείμενο και καμία σχέση με διαχείριση δημόσιου χρήματος είναι πρωτοφανής» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ στην οποία προστίθεται οτι «τίθεται ζήτημα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και διαφύλαξης της σοβαρότητας του δημοσίου λόγου καθώς τροφοδοτούνται ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που προσβάλλουν την κοινή λογική».

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέπεμψε στη σχετική ανακοίνωση ενώ συνεργάτες του χαρακτηρίζουν πρωτοφανή την υπόθεση.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη και ο Μιχαλης Καρχιμάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.