Θεσσαλονίκη: Διελεύσεις F-16 «Ζευς» και Spitfire για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Διέλευση πάνω από την Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν, αύριο, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, αεροσκάφη στο πλαίσιο δοκιμαστικών πτήσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Θεσσαλονίκη

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διέλευση πάνω από την Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν, αύριο, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, αεροσκάφη στο πλαίσιο δοκιμαστικών πτήσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Συγκεκριμένα, στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διέλευση του επετειακού αεροσκάφους Spitfire συνοδευόμενο από μαχητικό αεροσκάφος F-16 ενώ στις 11:00 θα γίνει δοκιμαστική πτήση του μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων.

Δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποίησαν πάνω από την Θεσσαλονίκη και τα νέα αεροσκάφη 4++ γενιάς Rafale EG και Rafale DG, αλλά και αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5.

Στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν τα Tεθωρακισμένα Οχήματα Mάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3, τα πρώτα της σειράς που παρέλαβε η Ελλάδα από την Γερμανία.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ: «Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στις κυβερνοαπειλές»

«Πρόκειται για ακήρυκτους πολέμους σε αθέατα πεδία μάχης, εξίσου καταστροφικοί που απαιτούν συνεχή εγρήγορση», πρόσθεσε στη συνέχεια