Τι έδωσε στους αστυνομικούς από τα στρατιωτικά νοσοκομεία ο Αβραμόπουλος

Πτέρυγα για περίθαλψη αστυνομικών και μελών των οικογένειών τους υποσχέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στους εκπροσώπους τους με τους οποίους συναντήθηκε.

Το ερώτημα είναι πόσο φόρτο μπορούν να αντέξουν ακόμη τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω των μεγάλων περικοπών,

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ, οι οποίοι σύμφωνα με το bloko.gr του έθεσαν δύο ζητήματα:

Την ιατρική περίθαλψή τους και την διατροφή

Οι αστυνομικοί συνδικαλιστές, έκαναν γνωστή τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων τους για την αντιμετώπιση τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν γίνονται σ’ αυτά δεκτά τα μέλη των οικογενειών τους. Στο πλαίσο αυτό, ενημέρωσαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την πρόταση των επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούν τη δημιουργία πτέρυγας σε στρατωτικό νοσοκομείο αποκλειστικά για τους αστυνομικούς και τους οικείους τους, η οποία θα στελεχωθεί εξ ολοκλήρου από γιατρούς και νοσηλευτές της αστυνομίας.

Το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε, ήταν το άνοιγμα της πόρτας στις στρατιωτικές λέσχες σίτισης και για τους αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η κρίση και οι απανωτές περικοπές μισθού, τείνουν να κατατάξουν τους ένστολους μεταξύ των αναξιοπαθούντων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Ο κ. Αβραμόπουλος και για τα δύο θέματα φέρεται να έδειξε κατανόηση και δεσμεύτηκε να τα θέσει στο τραπέζι, μαζί με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Διαβάστε ακόμη:

Το ευχαριστώ του Γλέζου στους γιατρούς της ΠΑ και οι «καρδινάλιοι» της Βουλής

Τι αλλάζει στην υγειονομική περίθαλψη στρατιωτικών – λιμενικών