OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Tiger Meet 2022: Ο χαιρετισμός Α/ΓΕΕΘΑ στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών DV-DAY [pics,vid]

16/05/2022 - 22:16
Tiger Meet 2022
Share on FacebookShare on Twitter

Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης «NATO Tiger Meet 2022» στην Αεροπορική Βάση Αράξου, στην οποία συμμετέχει προσωπικό και μέσα από το Βέλγιο, την Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τσεχία, καθώς και με την συμμετοχή Παρατηρητών από την Αυστρία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησαν:

-Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

-Οι Α.Ε. Πρέσβεις στην Ελλάδα της Αυστρίας κ. Hermine Proppeler, του Βελγίου κ. Francoise Gustin, της Ελβετίας κ. Olaf Andreas Kjelsen, της Ολλανδίας κ. Susanna Terstal, της Πολωνίας κ. Artur Lompart, της Πορτογαλίας κ. Helena Alexandra Andrade Furtado De Paiva και της Τσεχίας κ. Jakub Karfik.

-Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας και ο Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Υποπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης.

-Ο General Stephane Mille Chief of Staff of the French Air and Space Force και ο Major General Thierry Dunpont Air Component Commander of the Belgian Air Force.

-Εκπρόσωποι των Α.Ε. Πρέσβεων των ΗΠΑ και της Ισπανίας, των Αρχηγών Αεροπορίας της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, οι Ακόλουθοι Άμυνας στην Αθήνα της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, καθώς και Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Ο χαιρετισμός του Α/ΓΕΕΘΑ

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Διοικητής της 116 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Σάσσαρης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού καλωσόρισε τους διακεκριμένους επισκέπτες και τις ξένες αποστολές στην Ελλάδα και στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, αναφέρθηκε στην αυξανόμενη συνεργασία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με συμμάχους και εταίρους τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, τονίζοντας ότι η συνεργασία για την αντιμετώπιση ποικίλων και πολύπλοκων προκλήσεων εδραιώνει την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι η «Tiger Meet 2022» προάγει την διαλειτουργικότητα και την συνέργεια μεταξύ των συμμετεχόντων, τόνισε την συμβολή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στην εξέλιξη της Άσκησης, με την εκτέλεση σύνθετων διακλαδικών σεναρίων, προκεχωρημένης εκπαίδευσης σε ρεαλιστικό πλαίσιο και ποικιλία οπλικών συστημάτων να δημιουργεί ένα άκρως απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον, με σκοπό την επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των ασκουμένων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τους διακεκριμένους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, τις ξένες αποστολές για την ενεργή συμμετοχή τους στην «NATO TIGER MEET 22», καθώς και το σύνολο του εμπλεκόμενου προσωπικού για την συμβολή του στην επιτυχή διεξαγωγή της Άσκησης.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν διελεύσεις σχηματισμών Μαχητικών Αεροσκαφών, εικονικές προσβολές κατά του Αεροδρομίου, καθώς και επίδειξη Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces – SOF).

Ακολούθως περιηγήθηκαν στους χώρους των Maintenance Operation Centers (MOCs) και στον χώρο φιλοξενίας και σχεδίασης (Tiger Ops/Village) της Άσκησης Tiger Meet 2022, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το προσωπικό του συνόλου των αποστολών.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

Tiger Meet 2022 Tiger Meet 2022 Tiger Meet 2022 Tiger Meet 2022 Tiger Meet 2022 Tiger Meet 2022 Tiger Meet 2022

 

Tags: NATOTIGER MEET 2022Α/ΓΕΕΘΑΓΕΕΘΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Related Posts

ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert