Το υπουργείο Οικονομικών «μπλοκάρει» νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για ένα αυτονόητο επίδομα!

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στο Onalert.gr ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που έχει ετοιμάσει ο ΑΝΥΕΘΑ,Δημήτρης Βίτσας είναι “κολλημένο” λόγω ενός επιδόματος.

Ποιο είναι αυτό; Το επίδομα εξομάλυνσης οικογενειακής κατάστασης για τους στρατιωτικούς που έχουν πάρει διαζύγιο!

Ένα επίδομα για όσους δεν έχουν την επιμέλεια των αλλά πληρώνουν τη διατροφή και τα έξοδα των παιδιών τους!

Το “κέρδος” για τον καθένα τους είναι πολύ λιγότερο από 100 ευρώ , ποσό που δικαιούνται οι έγγαμοι με παιδιά.

Είναι πρόκληση το υπουργείο Οικονομικών να μην αποδέχεται τα αυτονόητα για τους στρατιωτικούς όταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ,επιβάρυνε τον προϋπολογισμό για να δώσει επίδομα σε 188 υπαλλήλους του υπουργείου του!!! Να το πάρουν οι άνθρωποι, αλλά οι στρατιωτικοί δεν είναι άνθρωποι; Και μάλιστα πάρα πολύ σκληρά εργαζόμενοι όχι σε γραφεία αλλά οι περισσότεροι απ΄ αυτούς στα σύνορα.

Είναι δυνατόν για πολλοστή φορά το υπουργείο Οικονομικών να πολεμά με ασήμαντες αφορμές ,όσα αυτονόητα δικαιούνται οι στρατιωτικοί; Έχουν ενημερωθεί λεπτομερέστατα στο υπουργείο Οικονομικών από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και επί … δεξιάς και επί …αριστεράς! Συνεπώς δεν πρόκειται για θέμα άγνοιας.

Επίδομα παραμεθορίου.

Είναι ίσως τώρα η ευκαιρία,να “περάσει” η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και μια τροπολογία στο νομοσχέδιο με την οποία θα “δένει” μία δια παντός και το επίδομα παραμεθορίου. Πως ;Με τη προσθήκη μιας πρότασης .Που θα προστεθεί δίπλα σ΄ αυτό που αναφέρει ότι το επίδομα παραμεθορίου δικαιούνται όλοι οι υπάλληλοι του κράτους και οι στρατιωτικοί.

Φαίνεται ότι ούτε ότι οι στρατιωτικοί είναι κι αυτοί κρατικοί υπάλληλοι -και κάτι παραπάνω- είναι αυτονόητο.