Τραγωδία στον Βόλο – Τρεις νεκροί από έκρηξη όλμου

Πρώτη Δημοσίευση: 14.19
Τελευταία Ενημέρωση: 15.06

Τραγωδία σε πεδίο βολής του Βόλου. Σωλήνας όλμου «έσκασε» σκοτώνοντας τρεις. Σύμφωνα με πληροφορίες προκειται για δύο ΕΠΟΠ κι έναν στρατιώτη. Τραυματίας ένας αξιωματικός. Ο αξιωματικός έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βόλου με στρατιωτικό ασθενοφόρο
Τα αίτια της τραγωδίας διερευνόνται. Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή να πάνε αμέσως με ελικόπτερο στον τόπο της τραγωδίας  ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NewsIt.gr ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών, Δημήτρης Λειβαδιώτης, ανέφερε οτι το πεδίο βολής είναι εκτός στρατοπέδου μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου, ενώ το σημείο της τραγωδίας δεν ειναι κατοικημένη περιοχή.

Τι λέει το ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώνει ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού.

Ο τραυματίας Αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
Επί τόπου μεταβαίνει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Με εντολή του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.