«Κόκκινες γραμμές» στο και πέντε της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα. Οι στρατιωτικοί πάλι εξαιρούνται

“Κόκκινες γραμμές” για τα εργασιακά θέματα φαίνεται να θέτει η κυβέρνηση και ειδικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για αντίδραση επί της ουσίας ή για επικοινωνιακό τρικ; Όπως και να ‘χει είναι ασφαλώς κάπως αργά για “κόκκινες γραμμές”, αλλά ακόμη κι έτσι αν εννοούν ότι λένε κάτι μπορεί να περισωθεί. Κάτι…

Είναι περίεργο βέβαια και ελπίζουμε κάποτε η ιστορία να γράψει τα πως και τα γιατί, οι κυβερνητικοί εταίροι αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θεώρησαν σκόπιμο να βάλουν “κόκκινες γραμμές” και να πουν δυνατά όχι σε απαιτήσεις που ήταν παράλογες και ύποπτες, γιατί η εφαρμογή τους θα πλήξει βασικούς πυλώνες του κράτους.

Λόγω της θεματολογίας του Onalert δεν μπορούμε παρά να προτάξουμε το ζήτημα της Άμυνας. Γιατί την άφησαν στα χέρια και τις ορέξεις των τροϊκανών. Γιατί δεν τηρήθηκε ποτέ αυτό που με στόμφο έλεγε ως ΥΕΘΑ ο Βενιζέλος, ότι δηλαδή η τρόϊκα δεν θα έμπαινε στο “σκληρό πυρήνα” της Άμυνας; Γιατί επιτρέπουν επιπλέον εξαθλίωση των στρατιωτικών και άρα περαιτέρω απαξίωση των ΕΔ.

Και ασφαλώς τα ίδια ισχύουν για τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε και δεν πρέπει να γίνει εξορθολογισμός και συμμάζεμα δαπανών και στους τρεις αυτούς τομείς. Εξορθολογισμός και συμμάζεμα όμως δεν σημαίνει κόβω μισθούς και μετά …τους ξανακόβω. Και αν μου λείψουν κι άλλα δις…ξανακόβω τους μισθούς. Γιατί τουλάχιστον με τους στρατιωτικούς αυτό ακριβώς συνέβη. Και θα ξανασυμβεί.

Και βέβαια οι “κόκκινες γραμμές” που υπονόησαν οι κυβερνητικοί εταίροι ότι πιθανόν να θέσουν στη τρόϊκα δεν αφορούν ούτε κι αυτή τη ύστατη στιγμή την Εθνική Άμυνα και τους στρατιωτικούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικοί τόνοι από Βενιζέλο για την «εμπλοκή» με τη τρόϊκα. «Υπάρχει εθνικό πρόβλημα»


Η αλήθεια για το «κόψιμο» των οδοιπορικών στους στρατιωτικούς. Η απληστία κάποιων η αιτία

«Να πηγαίνετε τα πολεμικά σας πλοία σε τουρκικά ναυπηγεία»! Μας το έχουν πει κι αυτό οι δανειστές!