OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τσίπρας κατά Κατρούγκαλου για τους στρατιωτικούς! Τι έλεγε ο πρωθυπουργός τι είπε ο υπουργός του

23/01/2016 - 19:10
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 9 Οκτωβρίου 2015,αφού παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε:

«Έχω και εγώ και ο υπουργός (σ.σ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος) απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής μας, άλλωστε, ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Αυτό έγινε πραγματικότητα και προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι αυτό δεν αρκεί. Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει η χώρα από την πολυετή κρίση, να ανακτήσουμε βγαίνοντας από αυτή τη μέγγενη της επιτροπείας εν συνόλω την κυριαρχία μας. Αυτό απαιτεί θυσίες αλλά οι θυσίες πρέπει να έχουν στόχο και να πιάνουν τόπο. Ξέρετε λοιπόν τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον. Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της πατρίδας μας. Σήμερα, μάλιστα, στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από το κύριο καθήκον της άμυνας της χώρας, αποκτά και ιδιαίτερη βαρύτητα η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και χαίρομαι ιδιαίτερα που η πολιτική ηγεσία έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της αυτές τις δράσεις».

Τώρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά σε στρατιωτικούς  και σε προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας ότι “ η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμία επιμέρους ή γενικότερη διάκριση”!

Ποιος από τους δυο τελικά να εκφράζει την επίσημη κυβερνητική γραμμή;

Η απάντηση Κατρούγκαλου δόθηκε σε ερώτηση συνδικαλιστή αστυνομικού ,ο οποίος και του επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος .

Οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας προφανώς κι έχουν ιδιαιτερότητες στην εργασία τους, οι οποίες δεν χρειάζεται νομίζουμε ,ούτε να εξηγηθούν,ούτε να αναλυθούν,ούτε καν να μπουν σε συζήτηση. Μπορεί για τους κυβερνώντες -κι όχι μόνο τους σημερινούς- να είναι εύκολη η λύση της “εξίσωσης προς τα κάτω” για όλους. Αλλά αυτό δεν είναι …λύση. Είναι “σφαγή”.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν ο κ.Τσίπρας όσα έλεγε μετά τον Παρμενίωνα τα εννοούσε ή τα είπε “λόγω της ημέρας”. Όσο ο χρόνος τρέχει και δεν υλοποιείται η πεντακάθαρη υπόσχεση για την πλήρη αποκατάσταση στρατιωτικών και προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας στη βάση της απόφασης του ΣτΕ, η υποψία ότι για το δεύτερο τείνει να γίνει βεβαιότητα. Και για να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να πούμε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει δεσμεύσει έστω τα χρήματα σε κωδικούς. Ο κ.Τόσκας απόστρατος Τεθωρακισμένων κιόλας έχει κάνει κάτι για να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για τους αστυνομικούς.

 

Tags: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣΠΕΡΙΚΟΠΕΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Αρχηγός ΓΕΣ: Χαιρετισμός στο διεθνές συνέδριο στρατιωτικής ηγεσίας «Αθηνά – Athena’s Wisdom»

04/05/2026 - 22:26
ΕΛΛΗ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο [pics, vid]

04/05/2026 - 20:26
Tiger Meet 2026
ΓΕΑ

Tiger Meet 2026: Ξεκίνησε η μεγάλη αεροπορική άσκηση του NATO στον Άραξο – Οι αποστολές και οι συμμετοχές [vid]

04/05/2026 - 16:22

Διαβάστε Επίσης

Αρχηγός ΓΕΣ: Χαιρετισμός στο διεθνές συνέδριο στρατιωτικής ηγεσίας «Αθηνά – Athena’s Wisdom»

ISW: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

Ο Πούτιν κήρυξε κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία στις 8 και 9 Μαΐου – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι

Στα όρια της ανάφλεξης η Μέση Ανατολή: Ιρανικές επιθέσεις σε Εμιράτα και Ομάν – Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν έξι ιρανικά σκάφη

Τραμπ: «Το Ιράν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης αν χτυπηθούν αμερικανικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ»

Πολεμικό Ναυτικό: Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο [pics, vid]

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζητά να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο πρέσβης των ΗΠΑ – Ο πρόεδρος Αούν θέλει συμφωνία με το Ισραήλ

Ουκρανία: Η αστυνομία ερευνά νυν και πρώην στρατιωτικούς που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

Top News

Βίκτωρας Γιαννικόπουλος: Το 15χρονο «παιδί θαύμα» που συνεργάζεται με τη NASA και διαπρέπει στην κβαντική φυσική

Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς έκλεισαν 29 χρόνια γάμου - Οι τρυφερές αναρτήσεις στο Instagram

Marseaux: Ο θάνατος της μητέρας μου με ωρίμασε λίγο απότομα και άτσαλα

Θρήνος στην κηδεία του Γιάννη Κολοτούρα - «Αποχαιρετήσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο», έγραψε η Κατερίνα Παναγοπούλου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert