OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κρήτη: Θερμοπληξία σκότωσε βετεράνο λοχία που έψαχνε μνημείο πεσόντων!

11/08/2014 - 17:26
Share on FacebookShare on Twitter
Μετάφραση Επιμέλεια onalert.gr
Πηγή:
Daily Mail , ΑΠΕ

Μια υπόθεση που πέρασε στα ψιλά γράμματα του ελληνικού τύπου, ανέδειξε με δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η ιστορία αφορά, το πτώμα που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 3 Αυγούστου,  στα Ροδωπού, κοντά στην παραλία του Αγίου Παύλου (δείτε εδώ), άνηκε σε έναν ηλικιωμένο 74χρονο Βρετανό, τον Αρθουρ Τζόουνς. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθώς παρέμενε εκτεθειμένο στις υψηλές θερμοκρασίες για ένα μήνα και δέκα ημέρες τουλάχιστον, ενώ ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται πολύ κοντά στην ημερομηνία που είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη του 74χρονου.

Ο άτυχος Βρετανός από την Βόρεια Ουαλία, βρέθηκε καθισμένος στην ρίζα ενός δέντρου με διάφορα αντικείμενα που είχε μαζί του, όπου φαίνεται πως κάθισε καθώς δεν αισθανόταν καλά και εκεί τον βρήκε ο θάνατος. H σωρός του βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση τη μέρα εορτασμού των 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ιατροδικαστής τότε είχε αποκλείσει την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας και δήλωσε ότι ο θάνατός του επήλθε από παθολογικά αίτια.

Η εξαφάνιση του ηλικιωμένου Βρετανού είχε πάρει μεγάλη έκταση στη Βρετανία, μέσω της σελίδας στο Facebook «Find Arthur» όπου πολλοί ήταν όσοι ανάρτησαν συλληπητήρια μηνύματα για την οικογένεια του 74χρονου

Η Daily Mail, σε δημοσίευμα της, ανέδειξε νέες πτυχές της τραγικής ιστορίας του Βρετανού. Ο Άρθουρ Τζόουνς ήταν πρώην λοχίας και πέθανε από θερμοπληξία κατά τη μετάβαση του σε ένα απομακρυσμένο μνημείο πεσόντων στην Κρήτη. Επιθυμούσε διακαώς να αποτίσει τα σέβη του στους Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποφάσισε να πραγματοποιήσει την αναζήτηση αυτού του τόπου μνήμης πεζός, όταν η θερμοκρασία ήταν 35C υπό σκιά. Έτσι η γέρικη κράση του τον πρόδωσε. Μάλιστα, κατά τις πρώτες μέρες των διακοπών του είχε αποστείλει μια καρτ-ποστάλ στην οικογένεια του ενημερώνοντας τους ότι προγραμμάτιζε αυτήν τη, μοιραία όπως αποδείχθηκε, πεζοπορία.

Η οικογένεια του δήλωσε ότι το γεγονός ότι πέθανε ήσυχα δίπλα στο μνημείο των πεσόντων, τους προσφέρει την ανακούφιση ότι μάλλον έφυγε ικανοποιημένος από τη ζωή. Μάλιστα ο γιος του, πραγματοποίησε δηλώσεις από την Κρήτη όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες. “Βρέθηκε κοντά στο μνημείο που ανεγέρθηκε προς τιμή των πεσόντων. Ο πατέρας μου για 30 χρόνια περίπου υπηρετούσε στον στρατό. Εκπαιδεύτηκε στην Ουαλία. Η απώλεια του είναι εξαιρετικά οδυνηρή για εμάς. Είναι προφανές ότι ο πατέρας μου αναζητούσε αυτό το μνημείο και κατά τη διαδρομή χάθηκε. Είναι μια τελευταία καλή ανάμνηση για εμάς το γεγονός ότι δείχνει να απεβίωσε κατά τρόπο ήρεμο και αξιοπρεπή”.

Η οικογένεια ευχαρίστησε θερμά τις Ελληνικές Αρχές για την στήριξη που τους παρείχαν, ενώ έχουν συγκινήσει την κοινή γνώμη της Βρετανίας με την στάση τους.

 
Μετάφραση Επιμέλεια onalert.gr
Πηγή:
Daily Mail , ΑΠΕ
 
Tags: ΒΕΤΕΡΑΝΟΣΒΡΕΤΑΝΟΣΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΕΞΑΦΑΝΙΣΗΚΡΗΤΗ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

03/02/2026 - 08:50
Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

02/02/2026 - 19:12
drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο πόλεμος των drones: Το νέο εγχειρίδιο του ΓΕΣ και η μετάβαση στο νέο δόγμα

02/02/2026 - 05:03

Διαβάστε Επίσης

New START: Πολύ κακό για την παγκόσμια ασφάλεια αν λήξει η συνθήκη για τα πυρηνικά, λέει η Μόσχα

AH-1Z: Οι «Οχιές» του USMC θα εξοπλιστούν με τα πυρομαχικά ακριβείας «Red Wolf» της L3Harris

Financial Times: Ουκρανία, ΗΠΑ και Ευρώπη συμφώνησαν για τους τρόπους αντίδρασης αν η Ρωσία παραβεί την όποια εκεχειρία

Στο Κίεβο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρούτε για συνάντηση με τον Ζελένσκι

Kargu: Τουρκικά drones καμικάζι εκτέλεσαν αυτόνομα «επίθεση σμήνους» με πραγματικά πυρά [vid]

Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια: «Μηδενικό» το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τη συμμετοχή της

Ζελένσκι: «Η Ρωσία προτιμά την τρομοκρατία αντί να επιλέγει την διπλωματία»

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγορά στο δυτικό τμήμα της Τεχεράνης

Top News

Κόκκινα δάνεια: Ο εισηγητής του Αρείου Πάγου εισηγείται υπέρ των δανειοληπτών για τον υπολογισμό των τόκων

Ο Κώστας Σόμμερ παραμένει στο νοσοκομείο - «Το έχω βάρος που δεν τον πίστεψα από την αρχή» λέει η Βαλεντίνη Παπαδάκη

Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Τζένη Οικονόμου διαψεύδουν για το σύμφωνο συμβίωσης - «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα»

Καιρός: Δεκαήμερο με βροχές και καταιγίδες από την Τετάρτη - Πιο δύσκολη μέρα η Πέμπτη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert