OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κρήτη: Θερμοπληξία σκότωσε βετεράνο λοχία που έψαχνε μνημείο πεσόντων!

11/08/2014 - 17:26
Share on FacebookShare on Twitter
Μετάφραση Επιμέλεια onalert.gr
Πηγή:
Daily Mail , ΑΠΕ

Μια υπόθεση που πέρασε στα ψιλά γράμματα του ελληνικού τύπου, ανέδειξε με δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η ιστορία αφορά, το πτώμα που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 3 Αυγούστου,  στα Ροδωπού, κοντά στην παραλία του Αγίου Παύλου (δείτε εδώ), άνηκε σε έναν ηλικιωμένο 74χρονο Βρετανό, τον Αρθουρ Τζόουνς. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθώς παρέμενε εκτεθειμένο στις υψηλές θερμοκρασίες για ένα μήνα και δέκα ημέρες τουλάχιστον, ενώ ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται πολύ κοντά στην ημερομηνία που είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη του 74χρονου.

Ο άτυχος Βρετανός από την Βόρεια Ουαλία, βρέθηκε καθισμένος στην ρίζα ενός δέντρου με διάφορα αντικείμενα που είχε μαζί του, όπου φαίνεται πως κάθισε καθώς δεν αισθανόταν καλά και εκεί τον βρήκε ο θάνατος. H σωρός του βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση τη μέρα εορτασμού των 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ιατροδικαστής τότε είχε αποκλείσει την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας και δήλωσε ότι ο θάνατός του επήλθε από παθολογικά αίτια.

Η εξαφάνιση του ηλικιωμένου Βρετανού είχε πάρει μεγάλη έκταση στη Βρετανία, μέσω της σελίδας στο Facebook «Find Arthur» όπου πολλοί ήταν όσοι ανάρτησαν συλληπητήρια μηνύματα για την οικογένεια του 74χρονου

Η Daily Mail, σε δημοσίευμα της, ανέδειξε νέες πτυχές της τραγικής ιστορίας του Βρετανού. Ο Άρθουρ Τζόουνς ήταν πρώην λοχίας και πέθανε από θερμοπληξία κατά τη μετάβαση του σε ένα απομακρυσμένο μνημείο πεσόντων στην Κρήτη. Επιθυμούσε διακαώς να αποτίσει τα σέβη του στους Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποφάσισε να πραγματοποιήσει την αναζήτηση αυτού του τόπου μνήμης πεζός, όταν η θερμοκρασία ήταν 35C υπό σκιά. Έτσι η γέρικη κράση του τον πρόδωσε. Μάλιστα, κατά τις πρώτες μέρες των διακοπών του είχε αποστείλει μια καρτ-ποστάλ στην οικογένεια του ενημερώνοντας τους ότι προγραμμάτιζε αυτήν τη, μοιραία όπως αποδείχθηκε, πεζοπορία.

Η οικογένεια του δήλωσε ότι το γεγονός ότι πέθανε ήσυχα δίπλα στο μνημείο των πεσόντων, τους προσφέρει την ανακούφιση ότι μάλλον έφυγε ικανοποιημένος από τη ζωή. Μάλιστα ο γιος του, πραγματοποίησε δηλώσεις από την Κρήτη όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες. “Βρέθηκε κοντά στο μνημείο που ανεγέρθηκε προς τιμή των πεσόντων. Ο πατέρας μου για 30 χρόνια περίπου υπηρετούσε στον στρατό. Εκπαιδεύτηκε στην Ουαλία. Η απώλεια του είναι εξαιρετικά οδυνηρή για εμάς. Είναι προφανές ότι ο πατέρας μου αναζητούσε αυτό το μνημείο και κατά τη διαδρομή χάθηκε. Είναι μια τελευταία καλή ανάμνηση για εμάς το γεγονός ότι δείχνει να απεβίωσε κατά τρόπο ήρεμο και αξιοπρεπή”.

Η οικογένεια ευχαρίστησε θερμά τις Ελληνικές Αρχές για την στήριξη που τους παρείχαν, ενώ έχουν συγκινήσει την κοινή γνώμη της Βρετανίας με την στάση τους.

 
Μετάφραση Επιμέλεια onalert.gr
Πηγή:
Daily Mail , ΑΠΕ
 
Tags: ΒΕΤΕΡΑΝΟΣΒΡΕΤΑΝΟΣΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΕΞΑΦΑΝΙΣΗΚΡΗΤΗ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert