OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ συνάντησαν τον Αρχηγό Στρατού των ΗΠΑ – Η ατζέντα των συζητήσεων [pics]

15/12/2022 - 08:57
Αρχηγό Στρατού των ΗΠΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στο γραφείο του, με τον Αρχηγό Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγό Τζέιμς Μακόνβιλ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζωρτζ Τσούνης.

Νωρίτερα, ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε τετ-α-τετ με τον Αρχηγό Στρατού των ΗΠΑ είχαν τετ-α-τετ, σημειώνοντας πως συνάντησή τους ήταν η δεύτερη στο τρέχον έτος, με την πρώτη να έχει πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2022, και συζήτησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού και στις επιπτώσεις του σε ότι αφορά στην Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για την αρχιτεκτονική άμυνας και ασφάλειας του Ευρω-Ατλαντικού χώρου.

Αναφέρθηκαν επίσης στην στενή Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ, η οποία εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης, διαρκώς ενισχυόμενες τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)] μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και της Εφαρμοστικής Διευθέτησής της [Implementing Arrangement (IA)], που υπεγράφη την 01 Νοεμβρίου 2021.

Επιπρόσθετα, ο Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε τον σημαντικό ρόλο των υποδομών του Βόλου, της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης ως προς την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της Ανατολικής Πτέρυγάς του, με την Ελλάδα να αποτελεί διαχρονικά έναν αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο.

Τέλος, αναφέρθηκε στις συνεργασίες και πολυμερείς πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Ελλάδα σε στρατιωτικό επίπεδο με όλες τις Χώρες των Βαλκανίων, καθώς και με τις περισσότερες Αραβικές Χώρες και με το Ισραήλ, όπως και στην σύναψη αμυντικής συμφωνίας στρατηγικής σημασίας με την Γαλλία, οι οποίες στο σύνολό τους προάγουν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Tags: U.S ARMYΑ/ΓΕΕΘΑΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑΓΕΕΘΑΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥΕΘΑΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

FPV Drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

24/12/2025 - 16:31
FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
ΕΠΟΠ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

23/12/2025 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1991 το Ανώτατο Σοβιέτ, με ψήφισμα, ορίζει το τέλος της ΕΣΣΔ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: «Μου είπε σ' αγαπώ, θα μιλήσουμε όταν φτάσω» λέει ο σύντροφος της αεροσυνοδού Μαρίας Παππά

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Νάνσυ Αντωνίου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο: Το άλμπουμ του ταξιδιού τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert