OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.Κρατάμε ανοιχτά στρατόπεδα για «ψήφους» και πληρώνουμε σκοπούς-εθνοφύλακες

12/02/2012 - 00:02
Share on FacebookShare on Twitter

Πληρώνουμε 20 ευρώ την κάθε  σκοπιά σε στρατόπεδα που δεν χρειαζόμαστε και τα κρατάμε ανοιχτά για ένα και μόνο λόγο:τη ψηφοθηρία! Δεν πρόκειται για υπερβολή. Παρά την οικονομική τραγωδία διαρκείας την οποία ζει η χώρα και οι πολίτες της, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.Κι ένα απ΄ αυτά είναι η νοοτροπία των “εθνοπατέρων” μας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στο Άργος Ορεστικό ,ένα στρατόπεδο το οποίο βρισκόταν ψηλά στη λίστα των στρατοπέδων που έπρεπε να κλείσουν ,όχι μόνο έμεινε ανοιχτό,αλλά επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό να το επανδρώσει,το ΓΕΣ αναγκάζεται να καλεί εθνοφύλακες της περιοχής,τους οποίους και πληρώνει με 20 ευρώ τη σκοπιά!!!

Το Άργος Ορεστικό ανήκει στην εκλογική περιφέρεια του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετάλνικου και πολλοί έσπευσαν να του “χρεώσουν” την εξαίρεση του στρατοπέδου από την επιχείρηση …λουκέτο! Υπουργός Άμυνας τότε ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναπληρωτής ο Πάνος Μπεγλίτης,ο οποίος είχε λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει το κλείσιμο του 6 ου Συντάγματος Πεζικού ,στην εκλογική του περιφέρεια τη Κόρινθο.Μετά από την εξαίρεση του Άργους Ορεστικού ,βρέθηκε λύση και για τη Κόρινθο,που απλά άλλαξε …ταμπέλα και ρόλο. Το 6 ο Σύνταγμα Πεζικού που ήταν κέντρο νεοσυλλέκτων έφυγε αλλά μετατράπηκε σε Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (!) και μεταφέρθηκε από τη κεντρική Ελλάδα στην Κόρινθο το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού! Άρα το στρατόπεδο στη Κόρινθο δεν έκλεισε.Τουλάχιστον εκεί δεν πληρώνουμε εθνοφύλακες για να κάνουν σκοπιές!

Και δεν είναι μόνο το Άργος Ορεστικό, όπου προσλαμβάνονται “ιδιώτες” για τη φύλαξη. Η πρακτική αυτή ακολουθείται κι αλλού και είναι ιδιαίτερα …εξυπηρετική για τους “εθνοπατέρες” αλλά και τους πολιτευτές που θέλουν να γίνουν “εθνοπατέρες”. Κι αυτό γιατί:

•Ικανοποιούν τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν πάση θυσία τα στρατόπεδα ανοιχτά για να υπάρχει “κίνηση” απο το προσωπικό τους στη τοπική αγορά

• Τα “μεροκάματα” ή “νυχτοκάματα” της σκοπιάς, είναι κι αυτά μια οικονομική παροχή που ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολύ σημαντική.

Όλα αυτά σ΄ άλλες εποχές θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά.Αλλά τώρα το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό και η πραγματικότητα πολύ …άγρια. Το “συμμάζεμα” των Ενόπλων Δυνάμεων είναι όχι απλά αναγκαίο για οικονομικούς και επιχειρησιακούς λόγους αλλά και απαιτούμενο από την τρόϊκα,η οποία έχει επισημάνει από τις πρώτες της επισκέψεις το παράδοξα μεγάλο μέγεθος του ελληνικού στρατού.

Υπέρ αυτού του συμμαζέματος -έστω και με κάποιους περιορισμούς- είναι και η πλειοψηφία των στρατιωτικών ,ειδικά των νεότερων,που δεν ανησυχούν ακόμη αν θα γίνουν “στρατηγοί”. Κι αυτό γιατί έχουν κατανοήσει πολύ καλά ότι αν δεν κοπούν χρήματα από την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο όλων των αχρείαστων μονάδων και στρατοπέδων,τότε οι περικοπές που έρχονται θα έχουν να κάνουν πάλι με τη τσέπη τους και το εισόδημά τους.

Πόσα στρατόπεδα θα μπορούσαν να είχαν κλείσει ήδη; Το επιτελείο που είχε δίπλα του ο Πάνος Μπεγλίτης όταν ήταν Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ,είχε συντάξει μια λίστα με περισσότερα από 450 στρατόπεδα που θα μπορούσαν να κλείσουν άμεσα.Η λίστα είχε προκαλέσει φυσικά σοκ στους στρατιωτικούς που τελικά όμως είχαν καταλήξει σε μία εναλλακτική λίστα με 110 στρατόπεδα.

Tags: ΜΠΕΓΛΙΤΗΣΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Related Posts

F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

03/02/2026 - 08:50
Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

01/02/2026 - 17:29

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1943 εκτελείται από τους Γερμανούς ο αξιωματικός της αεροπορίας Κώστας Περρίκος

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

Συμπλοκή ανάμεσα σε Λιμενικό και διακινητές μεταναστών στη Χίο: 14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Το Ιράν ζητά αλλαγές στη συνάντηση με τις ΗΠΑ – «Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά», λέει ο Λευκός Οίκος

Συρία: Μετά τη Χασακέ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν και στην κουρδική πόλη Καμισλί

Πολωνία: Υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

ΔΙΚΑΦΚΑ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης [pics]

Αμερικανικό F-35 κατέρριψε ιρανικό drone που προσέγγισε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln

Top News

Η Ιωάννα Τούνη έκλεισε έναν χρόνο σχέσης με τον Δημήτρη Σπυριδωνίδη και της χάρισε 365 τριαντάφυλλα

Αντώνης Σαμαράς: Το χάος είναι ο Μητσοτάκης γιατί δημιούργησε συνθήκες πολιτική αναρχίας

Στράτος Τζώρτζογλου: Η νέα εξομολόγηση για τον χωρισμό του, η Αμερική και τα δάκρυα του Γιώργου Λιάγκα

Ναταλία Λιονάκη: Νέο ξέσπασμα από τη μητέρα της - «Τρία χρόνια με κορόιδευε και ξαφνικά τηλεφωνικώς μου είπε "άντε γεια"»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert