Αποκάλυψη:Πότε απoφάσισε ο Παπανδρέου για αναπληρωτή ΥΕΘΑ

Δυο ημέρες προ της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος αποφάσισαν ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα αποκτήσει ξανά θέση αναπληρωτή υπουργού. 

Το OnAlert φέρνει στη δημοσιότητα την απόφαση του Γ. Παπανδρέου στην οποία εμφανίζεται ότι μετατρέπεται η θέση του υφυπουργού σε αναπληρωτή υπουργού. Αυτό έγινε, όπως φαίνεται στην απόφαση, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ενώ μέχρι τότε δεν είχαν καν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων για το παζάρι των θέσεων.

Τι καταλαβαίνει κανείς; Οτι μέχρι τότε προωθούσαν την ιδέα για Υπουργό και Αναπληρωτή, καταργώντας και αυτή του υφυπουργού. Στη συνέχεια, τις ώρες που ακολούθησαν, τα παζάρια, οι εσωτερικές κομματικές ισορροπίες και οι ανταγωνισμοί όχι μόνο δεν περιόρισαν τις υπουργικές καρέκλες, αλλά τις διπλασίασαν κιόλας.

Για το οικονομικό της υπόθεσης -μιας κι ως γνωστόν τα κόμματα αποφάσισαν να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση για να σώσουν τη χώρα από τη χρεωκοπία- αναφέρουμε ότι στην ίδια απόφαση επισημαίνεται πως η θέση αναπληρωτή υπουργού συνεπάγεται ότι «προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί». Πόσο μάλλον όταν τελικώς προέκυψαν όχι ένας, αλλά δύο αναπληρωτές και παρέμεινε κι ο υφυπουργός. Απροσδιόριστη πρόσθετη δαπάνη, εις διπλούν και κάτι παραπάνω, να υποθέσουμε…

Κι όλα αυτά στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, με επίκληση την Εθνική Αμυνα, φυσικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ.ΒΙΝΤΕΟ