«Αποστάτες» και «δικτάτορες» στην Ελλάδα του 2011!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το αστείο παρατράβηξε. Και δεν είναι πια καθόλου αστείο. Μεγάλες και έγκυρες εφημερίδες της Ευρώπης,όπως η Liberation,επιμένουν να αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή του για δημοψήφισμα ,λέγοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι φοβόταν για την εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος!!!

Αυτό ήταν και το σενάριο “κύκλων” που “αιτιολογούσαν” την απόφαση για κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ. Όλα αυτά λέγονται,γράφονται,διακινούνται και κανείς από τη κυβέρνηση -αν εξαιρέσουμε μία “χλιαρή” δήλωση του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης- δεν βγαίνει να διαψεύσει κατηγορηματικά αυτή την επιβλαβή για τη χώρα και τις ΕΔ παραφιλολογία.

Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στη δυσκολότερη περίοδο μετά το πόλεμο.

Μπορεί να βρίσκεται με τη πλάτη στο τοίχο εξαιτίας των ανεύθυνων ηγεσιών της.

Αλλά μπανανία δεν είναι! Και δεν θα γίνει ακόμη κι αν το θέλουν ίσως κάποιοι.

Οι αναφορές σε “αποστάτες” που παρέπεμπαν στο 1965, όπως διαπιστώσαμε έπιασαν τόπο στη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Τα “φαντάσματα” των αποστατών εκείνης της περιόδου έχουν στοιχειώσει την αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Τα “φαντάσματα” επίδοξων δικτατόρων στις ΕΔ, όσο κι αν προσπαθούν δεν μπορούν να επανέλθουν σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.Και κυρίως δεν έχει…συνταγματάρχες!

Μέσα σ΄αυτόν τον ορυμαγδό των εξελίξεων δεν είναι περιττό να βγει ο πολιτικός προϊσταμένος των ΕΔ που στη προκειμένη περίπτωση είναι ο κ.Πάνος Μπεγλίτης και να προστατεύσει και τις ΕΔ και τη χώρα. Είναι υποχρέωσή του να δώσει τέλο στη φαρσοκωμωδία.