OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Βενιζέλος στο 424.Μίλησε για τη «δοκιμασία του ελληνικού λαού»

23/04/2011 - 15:37
Share on FacebookShare on Twitter

Περί δοκιμασίας του ελληνικού λαού η οποία συνεχίζεται αλλά και για τις περικοπές αμυντικών δαπανών μιλησε ο ΥΕΘΑ στην επίσκεψή του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα, που περιμένουμε την Ανάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι. Οι Έλληνες πολίτες, οι οικογένειες, οι επιχειρήσεις και κυρίως οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι, δοκιμάζονται τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς η δοκιμασία αυτή συνεχίζεται. Στόχος μας είναι να δώσουμε έναν πολύ συγκεκριμένο ορίζοντα, να δώσουμε μία προοπτική, μία ελπίδα, μία διέξοδο.

Όμως, χωρίς αισιοδοξία, χωρίς ενότητα, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Αυτό, λοιπόν, θα έλεγα ότι είναι το ιδιαίτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό μήνυμα αυτής της Ανάστασης, που εκτός από το υπαρξιακό και μεταφυσικό της περιεχόμενο έχει κι ένα πολύ συγκεκριμένο συμβολικό περιεχόμενο, αλλά οι συμβολισμοί έχουν πάντα και πολύ μεγάλη ουσία. Θέλω, λοιπόν, να στείλω αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας και σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αντέξουμε ενωμένοι αυτή τη δοκιμασία».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Τι έχετε να μας πείτε για την επίσκεψη στο 424;

Ευ. Βενιζέλος: Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δώσω τις ευχές μου στους νοσηλευόμενους, τους αξιωματικούς, τους οπλίτες, αλλά και τους πολίτες που φιλοξενούνται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το 424 όπως και όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας έχουν πλέον ανοίξει στην κοινωνία και στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διατηρώντας βεβαίως τον ιδιαίτερο στρατιωτικό χαρακτήρα τους και την ποιότητα, η οποία πάντα χαρακτηρίζει την στρατιωτική ιατρική και γενικότερα τις υγειονομικές υπηρεσίες του Στρατού. Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής που ακολουθούμε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για τις δαπάνες των στρατιωτικών νοσοκομείων; Θα μειωθούν τώρα που δέχονται και πολίτες;

Ευ. Βενιζέλος: Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και σε όλη την Κυβέρνηση, εφαρμόζουμε ένα αυστηρό πρόγραμμα εκλογίκευσης των δαπανών. Αυτό, όπως σας είπα, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται. Το στοίχημα είναι με μικρότερες δαπάνες, καλύτερα στοχευμένες, και με διαφανή διαχείριση να έχουμε καλύτερο επιχειρησιακό, κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Υγείας έχει δείξει ότι μπορούμε να ανταλλάσουμε τις καλύτερες πρακτικές, να εντοπίζουμε προβλήματα, έτσι κι εμείς να βελτιωνόμαστε αλλά και να συμβάλουμε και στην βελτίωση του ΕΣΥ, το οποίο και υποστηρίζουμε, χωρίς να μειώνεται σε τίποτα, όπως είπα, η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους αποστράτους και στις οικογένειές τους.

Tags: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές που έβγαιναν από τούνελ στη Ράφα

KAAN: Με AI και «loyal wingman» το τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς – «Mega deal» εξετάζει το Ριάντ [vid]

Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερα στελέχη των μεταρρυθμιστών συνελήφθησαν από τις αρχές

FSB: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο και Οδησσό

Εμφύλιος στο Σουδάν: Τουλάχιστον 30 άμαχοι νεκροί από μπαράζ επιθέσεων σε κέντρα υγείας

Ο Σμήναρχος ήταν τυπικός και ήπιων τόνων, αποκαλύπτει στέλεχος της ΠΑ – Γυναίκα με ρόλο «κλειδί» στο θρίλερ κατασκοπείας [vids]

Ιαπωνία: Θριαμβευτική νίκη της πρωθυπουργού Τακαΐτσι – Τα συγχαρητήρια του Τραμπ

Top News

Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία «Καποδίστριας»: Γίνεται πόλεμος, δεν είναι ότι κάποιοι γράφουν τη γνώμη τους

Ιωάννα Τούνη: Οι διακοπές χλιδής στη Σαουδική Αραβία μέσα από νέες εικόνες - Η πόλη που την «μάγεψε»

Η Φαίδρα Δρούκα για τον σύζυγό της: Τον γνώριζα 10 χρόνια πριν να είμαστε μαζί, είναι χαμηλών τόνων

Μαρία Καρυστιανού για τα «χαμένα» βίντεο από τα Τέμπη: «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας - Ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert