«Βυζάντιο» το υπουργείο Άμυνας.

Τεντωμένα νεύρα,διαρροές,φημολογία και πολλά «μαχαιρώματα»,κυρίως πισώπλατα,είναι το «βυζαντινό» σκηνικό που έχει αρχίσει να στήνεται στους διαδρόμους του υπουργείου Άμυνας,εν όψει κρίσεων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου ,ο οποίος από εκεί που διεκδικούσε την άνοδό του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ,πλέον φαίνεται να μην είναι βέβαιη ούτε η παραμονή του.

Η καχυποψία περισσεύει και ακόμη και το παραμικρό φαινομενικό μονόστηλο σε εφημερίδα αποδίδεται σε «σκοτεινούς κύκλους» που επιθυμούν τη παραμονή ή την αποστρατεία του ενός ή του άλλου αρχηγού.

Μεταξύ των επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ψυχρό κλίμα,καθώς το  ΓΕΕΘΑ κατηγορείται,ότι σ΄ όλα τα δύσκολα σφυρίζει αδιάφορα και σ΄ όλα τα εύκολα και «αβανταδόρικα» θυμάται τη διακλαδικότητα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στη διοίκηση.

Αφορμή για τα σχόλια η προσπάθεια του ΓΕΕΘΑ να μείνει «αόρατο» στη ζήτημα της άσκησης ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ.

Η καχυποψία είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και το απόσπασμα των πρακτικών του Συμβουλίου Άμυνας, με θέμα τα υποβρύχια στο οποίο τοποθετήθηκε μόνο ο Α/ΓΕΣ και κανένας άλλος αρχηγός (!!!) ,»διέρρευσε» για να «χτυπηθεί» ο Φράγκος. Σ΄ αυτό το απόσπασμα ο Α/ΓΕΣ ,υποστηρίζει ότι τα τουρκικά υποβρύχια στοίχισαν φθηνότερα και επειδή στη Τουρκία δεν γίνονται απεργίες,άρα δεν διαταράσσεται η παραγωγική διαδικασία.

Από το ΓΕΕΘΑ, ακολουθούν τη τακτική τη σιωπής,αν και το «μέτωπο» με το ΓΕΣ είναι το δεύτερο που ανοίγει ,μετά απ΄ αυτό που υπάρχει με το ΓΕΑ.
Δεν έχουν λόγο να απαντήσουν σε φήμες και διαρροές από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ, βγαίνει κερδισμένος από αυτή τη συγκυρία.

Παρόλα αυτά οι εκπλήξεις, δεν αποκλείονται,αφού υπάρχουν απόψεις και σκέψεις που υποστηρίζουν ότι «χρειαζεται μια έκπληξη κι ένα σοκ». Για να δούμε…